Півроку розглядають апеляцію «Доктора Пі» у Тернополі. Не просунулись ані на крок

Півроку розглядають апеляцію «Доктора Пі» у Тернополі. Не просунулись ані на крок
  • Андрій Слюсарчук, засуджений за шахрайство, з вироком Львівського суду не погодився і оскаржив його.
  • Засідання щораз переносять через клопотання. Сам «Доктор Пі» у засіданнях участі не бере.

Чергове засідання щодо розгляду апеляційної скарги Андрія Слюсарчука, більше відомого як «Доктор Пі», призначене на 28 вересня у Тернопільському апеляційному суді.

Нагадаємо, п. Слюсарчук став відомим у 2006 році, коли встановив рекорд із запам'ятовування 30 млн чисел після коми числа Пі. Також він був єдиним, кому вдалося обіграти шахову комп'ютерну програму "Рибка". Щоправда, в оточені Слюсарчука запідозрили, що усі ці рекорди він встановив шахрайським методом.

У 2011 одна з львівських газет серією публікацій звинуватила "доктора Пі" у незаконній лікарській практиці, яка призвела до смерті людей. Наприкінці 2011 року його арештували. Понад 2 роки тривав суд.

Відео дня

14 лютого 2014 року Сихівський районний суд Львова засудив Андрія Слюсарчука до 8 років позбавлення волі за шахрайство.

Зокрема, судом визнано Андрія Слюсарчука винним за ч. 1 ст. 119 (вбивство з необережності), за ст. 138 (незаконна лікарська діяльність), за ст. 358 (підробка документів, печаток і штампів) і за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Обвинувачений з вироком не погодився та оскаржив його у суді апеляційної інстанції.

Розглядає зараз апеляцію Тернопільський апеляційний суд.

Розгляд справи розпочався ще у березні 2017 р, проте за цей час справа не просунулась ані на крок. Причина – мало не кожного засідання хтось вносить клопотання. Сам обвинувачений на судових засіданнях не присутній – його інтереси представляють захисники, яких у «Доктора Пі» щонайменше троє.

На перші засідання приїжджали потерпіли, а напередодні з’явився експерт і готовий був свідчити, проте засідання щораз переносили через внесенні клопотання.

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 119. Вбивство через необережність

1. Вбивство, вчинене через необережність, - карається обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Стаття 138. Незаконна лікувальна діяльність

Заняття лікувальною діяльністю без спеціального дозволу, здійснюване особою, яка не має належної медичної освіти, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого, - карається виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Стаття 358. Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів

1. Підроблення посвідчення або іншого документа, який видається чи посвічується підприємством, установою, організацією, громадянином-підприємцем, приватним нотаріусом, аудитором чи іншою особою, яка має право видавати чи посвідчувати такі документи, і який надає права або звільняє від обов'язків, з метою використання його як підроблювачем, так і іншою особою, або збут такого документа, а також виготовлення підроблених печаток, штампів чи бланків підприємств, установ чи організацій незалежно від форми власності, а так само інших офіційних печаток, штампів чи бланків з тією самою метою або їх збут - караються штрафом до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Стаття 190. Шахрайство

3. Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

4. Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, -  карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Петро Білецький

    «Доктор Пі(здеЦь)»  - він ж в самому слові дав вам підказку, а ви повелись. Ющенко навіть нагородив
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up