Подробиці конфлікту між тернополянами та представниками Харківської охоронної фірми

Подробиці конфлікту між тернополянами та представниками Харківської охоронної фірми

22 квітня в одному з готельно-розважальних комплексів Тернополя виник конфлікт між представниками охоронної структури та місцевими жителями. Суперечка переросла в силове протистояння, виникла бійка у результаті якої був використаний травматичний пістолет.
 

На місце події виїжджали працівники поліції, які і встановили особи усіх учасників бійки. Наразі встановлюється роль кожного в цій ситуації.

Одному з учасників бійки нанесли тілесні ушкодження. Йому надали медичну допомогу. Потерпілий отримав закриту черепно-мозкову травму, рани обличчя та руки. Дана подія внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 296 частина 2 ККУ.

- На цьому конфлікт не завершився, - розповідає начальник ГУНП в області Олександр Богомол. - Потерпілий, який є учасником АТО, звернувся за підтримкою до тернополян, до учасників антитерористичної операції та громадських активістів. Вже 23 квітня усі вони зібралися під стінами Тернопільської ОДА, аби з'ясувати усі причини конфлікту.

Відео дня

Учасники зібрання з метою помсти, пропонували покарати нападників, застосовуючи радикальні дії. Приблизно шістдесят осіб поїхали туди, де жили представники іногородньої охоронної фірми.

Аби не допустити масових заворушень, Олександр Богомол залучив до охорони громадського порядку близько 80-ти осіб особового складу - оперативних працівників, представників "Корду", патрульної поліції та представників роти особливого призначення.

-  Аби уникнути подальшого конфлікту, представники охоронної фірми виріши покинути наш обласний центр. Вони на кількох автомобілях поїхали в напрямку Львова. Уже на трасі невідомий автомобіль перекрив їм дорогу і з авто пролунав постріл в бік представників охоронної структури. На щастя, обійшлося без жертв.

Порушено кримінальне провадження за статтею 296 частина 4 ККУ - хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень.

Слідство опрацьовує кілька версій щодо обстрілу автомобіля з людьми. Основна з них - конкуренція двох власників агрохолдингової компанії, які й найняли різні охоронні фірми для вирішення господарських суперечок.   

Читайте також: "Махач" між харківськими "тітушками" та громадськими активістами не відбувся (ВІДЕО)

Олександр Богомол переконаний, що ситуацію з учасником АТО використала у своїх цілях інша охоронна структура. Головний поліцейський краю запевнив усіх, що розслідування у цих кримінальних провадженнях триватиме швидко, об'єктивно та чесно.

Окрім цього, з ініціативи поліцейських, керівників обласної ради та адміністрації усі учасники конфлікту зберуться за круглим столом, аби обговорити ситуацію, яка виникла. На зустріч запросять і представників громадських організацій, повідомляє відділ комунікації ГУНП  Тернопільської області.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up