Працівниця пошти вкрала 5 мобілок, бо… мала борги. Одну з них здала в ломбард, інші заховала в шафці

Працівниця пошти вкрала 5 мобілок, бо… мала борги. Одну з них здала в ломбард, інші заховала в шафці
  • Жінка визнала свою провину у суді, проте просила не садити за ґрати, бо має маленького сина.
  • Суд виніс вирок матеріально відповідальній особі. Чи зможе вона бодай колись ще повернутись на роботу сортувальницею в «Укрпошті»?

Збитків майже на 30 тисяч гривень завдала клієнтам поштового відділення 30-річна жителька Збаразького району. Жінка впродовж тривалого часу привласнювала чужі мобільні телефони. За два дні – 5 засобів зв’язку. Чотири з них - Redmi Note 8, ще один Samsung A 20 Galaxy.

Події, нагадаємо, мали місце у квітні 2020 року у поштовому відділенні, що на Привокзальному майдані у Тернополі. Викрили її працівники карного розшуку у червні. 

  • Із заявами про пошкоджені поштові відправлення до адміністрації пошти почали звертатися невдоволені клієнти, - розповів начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. - Люди замовляли товар через мережу Інтернет. Проте при отриманні замовлення посилки були порожніми.

Щезали, як правило, мобільні телефони. Усі потерпілі - жителі Тернопільської області. Ще тоді правоохоронці з’ясували, що до зникнення телефонів причетна одна з працівників установи. Жінка працювала в цеху оброблення пошти.

Відео дня
  • Коли по накладній бачила, що в коробці мобільні телефони, непомітно витягала їх, а саму посилку заклеювала, - розповів Сергій Крета. - Слідчі довели причетність підозрюваної до п'яти фактів незаконного привласнення чужого майна. У скоєному вона зізналася. Один телефон здала до ломбарду, а інших чотири добровільно видала працівникам поліції.  

На роботу взяли 21 березня. За 2 тижні поцупила телефон

Збаражчанці інкримінували частини 1 та 3 статті 191 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Днями Тернопільський міськрайонний суд оголосив вирок сортувальниці «Укрпошти». Як з’ясувалось, на роботу її прийняли 21 березня. Вже за неповних два тижні вона поцупила перший телефон.

Обвинувачена під час судового розгляду визнала свою винуватість. А позовні вимоги Тернопільської дирекції АТ «Укрпошта» визнала частково - лише в сумі 5 087 грн., яку становить вартість одного мобільного телефону, що був зданий нею в ломбард, тобто Samsung A 20 7 F Galaxy вартістю 5 087 грн.

Під час допиту дала показання про те, що дійсно вона працювала сортувальником в Тернопільській дирекції АТ «Укрпошта» та знала, що є матеріально-відповідальною особою. Працюючи в цеху, вона 3 квітня 2020 року, здогадуючись, що в посилках містяться мобільні телефони, відкрила їх, взявши звідти три мобільні телефонии та поклала їх в шафку, де зберігала на роботі свої особисті речі. Один із цих телефонів - марки Redmi Note 8, вона через два дні забрала додому, щоб повернути борги, які мала. Однак потім привезла на роботу та поклала в шафку.

7 квітня з посилок зникли ще два телефони. Один із них продала в ломбард «Скарбниця», що у м. Тернополі біля ЦУМу, отримавши за нього 1 700 грн.

- Після виявлення на роботі зникнення мобільних телефонів, вона повернула вказані чотири мобільні, які зберігала в шафці, - йдеться у матеріалах справи. -  Пояснила, що вчинила привласнення телефонів у зв`язку із скрутним матеріальним становищем та наявністю в неї боргів. У вчиненому розкаюється, запевнила, що більше подібного не повторить. Просить суд суворо не карати та взяти до уваги, що вона виховує сина.

Як покарали працівницю пошти?

Жінку суд визнав винуватою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 191 та ч. 3 ст. 191 КК України.

- Призначити їй покарання за ч. 1 ст. 191 КК України - у виді обмеження волі на строк 2 роки з позбавленням права обіймати посади та займатися діяльністю, пов`язаною з матеріальною відповідальністю, на строк 1 рік, - йдеться у вироку суду. - За ч. 3 ст. 191 КК України  - у виді обмеження волі на строк 3 роки з позбавленням права обіймати посади та займатися діяльністю, пов`язаною з матеріальною відповідальністю, на строк 1 рік.

На підставі ч. 1 ст. 70 КК України, за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, визначили покарання у виді обмеження волі на строк 3 роки з позбавленням права обіймати посади та займатися діяльністю, пов`язаною з матеріальною відповідальністю, на строк 1  рік.

  • Відповідно до ст. 75 КК України, звільнити від відбування основного покарання з випробуванням з встановленням іспитового строку на 1 рік, - так вирішив суд.

Також суд зобов'язав обвинувачену відшкодувати «Укрпошті» 5 087 грн. За крадений телефон, який вона так і не повернула. Заплатить жінка на користь держави і витрати на залучення експерта - 1 471 грн.

Вирок може бути оскаржений до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Бойко Ольга

    Скотч розрізаний, кут  надірваний!
    Але все на місці!💄
  • Наталя Гнатович

    Значить  в міла добре  просвітити товар..Але там відео камери
  • Володимир Слободян

    2телефони витягнули з  посилки. Укрпошта.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up