П’яний водій намагався відкупитись від копів за 600 грн

П’яний водій намагався відкупитись від копів за 600 грн
  • Пройти огляд на стан сп’яніння за допомогою приладу «Драгер» на що водій погодився. Результат огляду: 2,08 проміле, що вдесятеро перевищує допустиму норму.
  • Тепер чоловікові загрожує від штрафу до 13 тисяч грн. – до позбавлення волі до 4 років за спробу дати хабар. Також сплатить понад 10 тисяч за п’яну їзду.

 

Кримінальна відповідальність загрожує 39-річному чоловікові, якого патрульні впіймали п’яним за кермом. Натомість він намагався відкупитись від копів, запропонувавши вирішити питання за 600 грн.

Подія трапилася вчора ввечері на вулиці Лесі Українки, повідомила т.в.о. речника управління патрульної поліції в області Катерина Басалига.

Небайдужий громадянин повідомив на лінію 102 про те, що водій автомобіля ВАЗ 2107 рухається з порушенням Правил дорожнього руху та, ймовірно, перебуває в нетверезому стані, - каже Катерина Басалига. - За деякий час патрульні помітили автомобіль, про який йшлось в повідомленні.

Відео дня

За кермом автомобіля перебував 40-річний чоловік, який мав явні ознаки алкогольного сп’яніння: різкий запах алкоголю з порожнини рота, виражене тремтіння пальців рук, нечітка мова. На місці зупинки транспортного засобу патрульні запропонували водієві пройти огляд на стан сп’яніння за допомогою приладу «Драгер» на що водій погодився. Результат огляду становив 2,08 проміле, що у 10 разів перевищує допустиму норму.

  • Але водій все одно не визнавав цього, - каже пані Катерина. – Чоловік, з метою уникнення адміністративної відповідальності, запропонував інспекторам неправомірну вигоду у сумі 600 гривень. Патрульні неодноразово попередили про відповідальність, яка загрожуватиме громадянину за подібні дії, проте він наполягав на вирішенні питання лише таким чином і кинув кошти у патрульний автомобіль.

Інспектори склали протокол на водія за ч. 1 ст. 130 КУпАП ( Керування в стані алкогольного сп’яніння) та викликали слідчо-оперативну групу для встановлення усіх деталей справи.

За пропозицію неправомірної вигоди службовій особі чоловікові загрожує штраф від 8 500 до 12 750 гривень, або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк (ст. 369 Кримінального кодексу України).

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Хльоп Зсила

    Отже урод пяний
  • Ігор Шиманський

    Нема 6000 не пропонуй. Могли взяти даже 5000 і вирішити питання по справедливості.)

    Ігор Шиманський reply Ігор Шиманський

    Сергій Манацький  то з досвіду колег,така такса.

    Сергій Манацький reply Ігор Шиманський

    По справедливості? Заплати штраф, віддай права, ось справедливість, нема чого п'яним сідати за кермо!!!
  • Амбо Курчакян

    а що пяна їзда не могла сама за себе заплатити?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up