Розслідування щодо побиття депутатом Баштою поліцейських завершили. Матеріали – у прокуратурі

Розслідування щодо побиття депутатом Баштою поліцейських завершили. Матеріали – у прокуратурі

На якому етапі перебуває розслідування у справі побиття поліцейських депутатом Олександром Баштою? Чим завершилися провадження щодо акцій протестів та шарпанин під міськрадою, прокоментував під час нещодавньої прес-конференції начальник Головного управління нацполіції в області Олександр Богомол. 

Кримінальні провадження щодо подій під міськрадою закриті, повідомив пан Богомол.

- Виділені матеріали на притягнення осіб до адміністративної відповідальності за вчинення хуліганських дій, - каже він. - Щодо частини цих людей – протоколи складені, людей притягнули до відповідальності.

Кримінальна відповідальність щодо перешкоджання діяльності депутатів в даному випадку не настала, каже очільник поліції. Адже ні слідство, ні прокуратура не вбачають в діях, що мали місце під стінами міськради, перешкоджання депутатській діяльності.

Відео дня

Читайте також Під міською радою зранку гаряче: штовханина, крики і тиснява
На сесії буде гаряче. Під міськрадою силовики та активісти

До речі, одним з тих, хто скаржився до поліції щодо перешкоджання депутатської діяльності, є депутат міськради Андрій Шкула.

- Мене не викликали для пояснень і навіть не повідомили, яка доля моєї заяви, - запевнив депутат-журналіст Андрій Шкула.

Розслідування щодо побиття депутатом облради Олександром Баштою патрульних поліцейських теж завершене.

Детальніше читайте У Тернополі депутат побив жінку-поліцейську
- Результати ми направили до прокуратури, - каже Олександр Богомол. - Прокурор області вже вийшов з відпустки. Найближчими днями у прокуратурі зроблять висновки. А я мовчатиму про нашу пропозицію.

Водночас, депутат Олександр Башта запевнив телефоном журналістів «20 хвилин», що за ці два місяці його жодного разу не викликали для дачі пояснень чи свідчень.

Читайте також Позиція поліції та ВО "Свободи", щодо конфлікту депутата Башти з патрульними. Є повне відео

- Взагалі нічого, - запевнив Олександр Башта. - Два місяці пройшли, вже думав про себе нагадати. Мене ніхто нікуди не викликав, не брали ані пояснень, ані свідчень. До поліції не викликали. Я не зупинюсь. Я хочу, щоб це було офіційне розслідування. І винні покарані. Мені дуже дивно, що зі мною ніхто не зв’язався навіть телефоном. Не кажучи, про те, що має бути дотримана певна юридична процедура.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Олександр Башта

    така от доступність в поліції
  • Олександр Башта

    " Пройшло два місяці і два дні з того часу коли депутат Тернопільської ради спочатку сам викликав патрульних поліцаїв, а потім сам же жорстоко їх побив та навіть, як кажуть в керівництві поліцаїв, покалічив двох патрульних поліцаїв, наніс травми не сумісні з їх життям ... Але при цьому депутат досі так і не поніс жодної відповідальности. "

    Приблизно так мали виглядати повідомлення в наших змі про резонансну подію, яка два місяці тому розбурхала сплячо-провенційну Тернопільщину та і майже всю країну.

    Більше 60 тисяч переглядів в ютубі у фуйсбуці на сторінці нац. поліції, сотні гнівних коментарів на адресу непрофесійності поліцаїв, ще більше коментарів на підтримку депутата ...

    Олії в вогонь пристрастей підлили самі поліцаї, коли спочатку чомусь відредагували своє службове відео та виставили в інтернет, і вже потім під тиском громади виставили майже повне службове відео.

    До речі, питання до юристів, а чи мали право працівники поліції виставляти на загал своє службове відео ще до рішення суду, якщо такий все ж відбудеться ? Те службове відео то єдиний офіційний доказ "провини" депутата.

    Але більше всього мене здивувала заява керівника головного управління національної поліції в Тернопільській області Олександра Богомола про завершення слідства та передачі "справи" до прокуратури. І це при тому, що мене жодного разу не викликали ні в управління, ні на допити чи щось іншого ...

    За два місяці, коли за словами керівника провадилось слідство, зі мною не контактував жоден працівник слідчого управління поліції. То яке ж то слідство ? - хочу запитати я керівника поліції Олександра Богомола, ну і звісно почути відповідь.

    Також сподіваюсь, що наші змі, які активно поширили інформацію поліції про завершення слідства, так само активно висвітлять і мою офіційну позицію з цього приводу.

    Serhii Ryzhenko reply Олександр Башта

    На обєктивне висвітлення подій не варто сподіватися від цього  лайнистого сайта. В 20хвилин працюють  некомпетентні мразі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up