Серпневі розбірки з чоловіком подруги закінчились підпалом: як покарав палія суд

Серпневі розбірки з чоловіком подруги закінчились підпалом: як покарав палія суд
  • Обвинувачений та його подруга допомагали по господарству знайомій, а потім розпивали могорич. Після цього колега пішов до будинку пасії і через неприязнь до її чоловіка, чиркнув запальничкою. Суха солома спалахнула миттєво…
  • Експерти виявили у палія розлади психіки внаслідок вживання алкоголю, але він усвідомлював, що коїть. Суд покарав палія п’ятьма роками тюрми. Але чи піде той до в’язниці?

Пожежа знищила 150 солом`яних тюків, листки пінопласту, шифер покриття на площі 15 м.кв., бампер від автомобіля, запчастини до автомобіля та пошкоджено покриття будівлі. Прямі збитки від пожежі – 200 000 грн. Побічні збитки від пожежі — майже 300 тис. грн.  

Так закінчився конфлікт, точніше неприязнь до чоловіка подруги вночі 22 серпня 2020 р. у с. Бережанка Борщівського району.

На щастя, у пожежі ніхто з людей не постраждав і спадкоємиця навіть намагалась спочатку гасити вогонь власними силами. Але без допомоги пожежників впоратись не змогла.

Відео дня

Борщівський райсуд засудив палія до 5 років ув’язнення. Причому чоловік вже мав судимість і відбував покарання умовно. Але чи піде він до в’язниці?  

—   21серпня 2020 року близько 23.30 год. обвинувачений  проходив біля господарства і в цей час у нього, через особисті неприязні стосунки, виник злочинний умисел, спрямований на знищення чужого майна шляхом підпалу, а саме майна та приміщення стодоли, — йдеться в матеріалах справи.

Сотня тюків соломи миттєво спалахнули

Чоловік через хвіртку зайшов до стодоли, чиркнув запальничкою, і суха трава з сотнею тюків соломи миттєво спалахнули. Дії обвинуваченого слідством кваліфіковано за ч.2 ст.194 КК України, тобто, йдеться про умисне знищення чужого майна шляхом підпалу.

У судовому засіданні чоловік вину визнав повністю. А потерпіла, з якою той провів час напередодні пожежі пояснила, що з проживає у зазначеному будинку разом з сім’єю. Після смерті бабусі вона прийняла спадщину на свою частку, в тому числі в житловому будинку і господарських будівлях.

Напередодні, розповіла у суді жінка, вони з обвинуваченим допомагали по господарству знайомій. Після завершення роботи розпивали спиртне. Чоловік швидко сп’янів, тому господиня відправила його додому. Невдовзі до себе додому пішла і робітниця. Раптом відчула різкий запах диму. Вибігла на вулицю і побачила, що на подвір’ї горить солома. Разом з родиною почали гасити пожежу своїми силами та викликали пожежних.

Під час проведення слідчого експерименту обвинувачений все розказав і показав, як підпалював. Коли добре зайнялось, розвернувся і пішов спокійно до себе додому.

Згідно з висновком експерта, лишень на відновлення згорілої будівлі потрібно витратити не менше 30 тис. грн. А в акті огляду спеціальною медичною комісією у обстеженого встановлено розлади психіки та поведінки наслідок вживання алкоголю. Йому рекомендовано пройти добровільне лікування. Проте судово-психіатрична експертиза зазначила, що психічними захворюваннями чоловік не страждає, може давати звіт своїм діям та керувати ними.

… і знову умовний термін

—   Визнати винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 194 КК України та призначити покарання у виді 5 років позбавлення волі, — таким був вирок суду. — На підставі ч. 4 ст. 70 КК України за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання за вироком Борщівського районного суду Тернопільської області від 16 жовтня 2020 року більш суворим покаранням за цим вироком призначити остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років позбавлення волі.

Але тим же вироком вже фактично двічі судимого чоловіка суд звільняє від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, визначивши іспитовий строк три роки. Тобто, знову умовний термін.

Вирок може бути оскаржено протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Тернопільського апеляційного суду через Борщівський районний суд Тернопільської області.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up