Ті, що на мільйон кинули людей за схемою «Ваш син скоїв ДТП», хотіли домашнього арешту

Ті, що на мільйон кинули людей за схемою «Ваш син скоїв ДТП», хотіли домашнього арешту
  • Прокурор подав апеляційну скаргу, вимагаючи збільшення суми застави декому з кримінальної четвірки.
  • Четвертого підозрюваного, Маркіяна К., ухвалою слідчого судді взято під варту в залі суду та встановлено 126 тис. 120 грн. застави. Прокурор наполягав, що застава замала, адвокат просив відпустити «під особисте зобов’язання».

Апеляційні скарги щодо зміни запобіжних заходів четвірці, яка майже на мільйон «кинула» тернополян за схемою «Ваш родич скоїв смертельну ДТП»,  протягом кількох днів розглядав Тернопільський апеляційний суд. Усіх чотирьох звинуватили в шахрайстві.

  • Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги  на ухвали слідчих суддів Тернопільського міськрайонного суду від 6 березня 2020 року відносно чотирьох осіб, яких підозрюють у заволодінні чужим майном шляхом обману, - повідомили в Тернопільському апеляційному суді.

Двом визначили заставу – понад 168 тис. грн

Вадиму К., Тарасу М., Маркіяну К. та Денису С. оголошено підозру за злочини, передбачені ч.3 ст. 15, ч.3 ст. 190, ч. 2, 3 ст. 190 Кримінального кодексу України. Йдеться про закінчений замах на шахрайство і шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб та у великих розмірах. Слідчі судді місцевого суду визнали обґрунтованими пред’явлені Тарасу М. та Денису С. підозри та ухвалили взяти їх під варту у залі суду та визначили їм розмір застави — по 168 тис. 160 грн. кожному.

  • Не погодившись із цими рішеннями, прокурор подав апеляційні скарги та просив змінити ухвали, збільшивши розмір застави, - повідомили в апеляційному суді. - Підозрюваний Денис С. також просив скасувати ухвалу слідчого судді та змінити йому запобіжний захід на домашній арешт.  Заслухавши доповідь судді апеляційного суду, доводи прокурора, пояснення підозрюваних та їх захисників, колегія суддів Тернопільського апеляційного суду визнала обґрунтованими доводи прокурора, оскільки Тарас М. та Денис С. підозрюються у вчиненні тяжкого злочину, що має  високий ступінь суспільної небезпеки та передбачає покарання до 8 років позбавлення волі.

Обидва вже судимі. Заставу збільшили втричі

Обидва підозрювані неодноразово судимі, один з них за аналогічні злочини. Разом виманили у потерпілих більше 950 тис. 290 грн.

Відео дня

Окрім того, у суді з’ясували, що ділки знають потерпілих, можуть впливати та тиснути на них.

  • Колегія суддів прийшла до переконання, що Тарасу М. та Денису С. слід збільшити заставу до 420 тис. 400 грн. кожному, - повідомили в Тернопільському апеляційному суді.

Третій фігурант справи - Вадим К., перебував під цілодобовим домашнім арештом. Прокурор в апеляції просив взяти його під варту і встановити заставу. Колегія суддів з'ясувала: Вадима К. звинуватили за одним епізодом за ч.2 ст. 190 КК України. Максимальне покарання за цією статтею – до 3 років позбавлення волі. Потерпілі понесли збитки 23 тис. грн. Врахували, що Вадим К. раніше не судимий, тому й надалі перебуватиме під домашнім арештом.  

Видурили в потерпілої 10 тисяч доларів

Четвертий обвинувачений - Маркіян К., був під вартою та міг внести 126 тис. 120 грн.  застави.

  • Не погодившись із таким рішенням, прокурор і захисник Маркіяна К. оскаржили його у суді апеляційної інстанції, - повідомили у прес-службі Тернопільського апеляційного суду. - У поданій апеляційній скарзі прокурор просив збільшити розмір застави. Натомість захисник Маркіяна К. — змінити запобіжний захід на особисте зобов'язання, оскільки Маркіяну К.  інкримінується лише один епізод. Тим часом, підозрюваний має стійкі соціальні зв'язки, постійне місце проживання, одружений та має на утриманні двох неповнолітніх дітей.

Заслухавши доповідь судді апеляційного суду, доводи прокурора, пояснення підозрюваного та його захисника, колегія суддів встановила, що Маркіяну К., який раніше не судимий, повідомлено про підозру лише за одним епізодом за ч.3 ст. 190 КК України, який є тяжким злочином. Згідно з підозрою, Маркіян К., за попередньою змовою з іншими особами, використавши ефект несподіванки, шляхом обману, заволоділи коштами потерпілої 10 тис. доларів США. Маркіян й надалі перебуватиме під вартою з правом внесення застави.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Ось для чого цей пінг -понг з апеляціями ,заставами ,якщо є явні докази то зразу вирок і на зону .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up