У Тернополі впіймали двох злодіїв: один поцупив парфуми, інший — продукти

У Тернополі впіймали двох злодіїв: один поцупив парфуми, інший — продукти

Двом мешканцям Тернополя загрожує позбавлення волі строком до восьми років

Один з чоловіків привласнив з торгового стелажа туалетну воду. Факт крадіжки працівники магазину виявили не одразу, а лиш переглянувши записи з камер відеоспостереження. Зловмиснику вдалося непомітно пронести товар повз каси, сховавши його в сумку.

Його затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили в ізолятор тимчасового тримання.

За аналогічною схемою криміналив й 27-річний чоловік. Він поцупив продукти харчування на кругленьку суму.

Відео дня

В минулому чоловіки вже притягувалися до кримінальної відповідальності, однак на шлях виправлення так й не стали.

За всіма подіями правоохоронці Тернопільського районного управління поліції відкрили кримінальні провадження відповідно до частини 4 статті 185 КК України. Міру покарання підозрюваним обере суд, повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Довідка: Стаття 185. Крадіжка

1. Таємне викрадення чужого майна (крадіжка) - карається штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років.

2. Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, - карається арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

3. Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому, - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

4. Крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

5. Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою, - карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Читайте також: У Тернополі жінка знайшла чужу банківську картку та присвоїла всі гроші

Чоловік повернувся із заробітків та викрав рейсовий мікроавтобус, щоб дістатися додому

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up