У жительки Бучацької громади шахраї зняли з рахунку чималу суму. Як це сталося?

У жительки Бучацької громади шахраї зняли з рахунку чималу суму. Як це сталося?

Жінка втратила 112 тисяч гривень, які були списані з її банківської картки.

Скориставшись сервісом  «OLX доставка» онлайн-оголошень, жінка не помітила, як перейшла за посиланням на фішинговий сайт і втратила 112 тисяч гривень, які були списані з її банківської картки, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

До співробітників відділення поліції №2 міста Бучача  звернулася жителька місцевої громади і повідомила про те, що невідома особа під приводом купівлі у неї дитячого взуття - оголошення про реалізацію якого вона розмістила на сайті OLX,- заволоділа її грошима у розмірі 112 тисяч гривень.

З’ясувалося, заявниця під час заповнення форми «OLX доставка» перейшла за посиланням на фішинговий сайт, де вказала дані своєї банківської картки і в результаті шахраї зняли з її рахунку чималу суму.

Відео дня

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 ККУ.

Як не стати жертвою шахраїв

Щоб не потрапити на гачок шахраїв, варто запам'ятати одне правило — ніколи, ні за яких умов не переходити за посиланнями, отриманими від третіх осіб. Всі операції по здійсненню угоди і проведенню оплати повинні виконуватися виключно на сайті, на якому покупець чи продавець знайшов чи розмістив оголошення про продаж.

Якщо ви все ж стали жертвою шахраїв, необхідно, не зволікаючи, звернутися до поліції.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up