Від 10 до 12 років дали нападникам на жінку з Хоросткова, яку вони катували і викрали понад 400 тисяч

Від 10 до 12 років дали нападникам на жінку з Хоросткова, яку вони катували і викрали понад 400 тисяч

Затримали зловмисників у Львові через 3 доби. Двоє з них - раніше судимі, які вийшли на волю за законом Савченко. Один - раніше судимий за бандитизм житель Черкащини, його спільник - член львівської банди Сушка, а третій - це координатор розбою, він з Тернополя.

Нападникам на пенсіонерку з Хоросткова, які в балаклавах пробрались до оселі та напали на жінку, оголосили вирок.  

За розбійний напад до реальної міри покарання засуджено групу з трьох осіб. Кожен отримав від 10до 12 років позбавлення волі

- Прокуратура області здійснювала процесуальне керівництво і підтримала державне обвинувачення у суді за ч. 4 ст. 187 КК України, - повідомила прес-секретар прокурора області Леся Гурецька. – Йдеться про розбій, спрямований на заволодіння майном у великих розмірах.

Відео дня

Обвинувачем доведено у суді, що у лютому 2017 року за попередньою змовою групою у складі трьох осіб, виник злочинний намір, направлений на розбійний напад з метою заволодіння чужим майном. Задумавши злочин, група з трьох осіб вирушила до Хоросткова Гусятинського району.

- Жінка жила сама, вона довгий час була на заробітках за кордоном, мама деякі заощадження, - розповів заступник начальника ГУНП в Тернопільській області, начальника кримінальної поліції Степан Яцух. - Злочинці отримали інформацію щодо її заощаджень і вирішили пограбувати. Склад цієї злочинної групи міжрегіональний - один чоловік з Львівської області, інший з Черкаської області і житель Тернопільської області. Саме він знав про заощадження пенсіонерки.

Ховаючи обличчя під балакалавами, зловмисники проникли в будинок потерпілої через вікно, пошкодивши дерев’яну раму. Зв’язали жінку, били по обличчю, залякували, аби зізналась, де ховає гроші. Врешті з будинку винесли кошти, алкогольні напої, мобільні телефони на загальну суму понад 416 тис. гривень.

- Завдяки чіткій позиції державного обвинувачення, яке підтримувала прокуратура Тернопільської області, Чортківський  районний суд визнав винними осіб у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України, та засудив двох осіб до 12 років та одного - 10 років позбавлення волі, - повідомила Леся Гурецька.

До речі, затримали банду у Львові через три дні після розбійного нападу. Двоє з нападників раніше судимі, які вийшли на волю за законом Савченко. Один з них - раніше судимий за бандитизм житель Черкащини, його спільник - член львівської банди Сушка, а третій - це координатор розбою, він з Тернополя. 

Читайте також Спіймали банду злодіїв, які зв'язали і допитували пенсіонерку
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up