Віддав шахраям 20 тисяч гривень, або Як не погоріти на інтернет-покупках

Віддав шахраям 20 тисяч гривень, або Як не погоріти на інтернет-покупках
  • Перевіряйте інформацію про продавця, почитайте відгуки про нього в інтернеті. При надходженні товару перевірте його на пошті.
  • Використовуйте функцію післяплати. Не повідомляйте реквізити вашої картки, які маєте право знати лише Ви: термін дії карти, коди, одноразові паролі, які приходять на телефон.

 

20 тисяч гривень за покупку неіснуючих паливних талонів – мешканець Тернопільського району став жертвою шахраїв. Він здійснив передоплату за паливо, в результаті ні грошей, ні талонів, ні палива.

Зазвичай зловмисники заманюють покупців товарами зі значними знижками, але при цьому обов’язковою умовою являється передоплата. Як тільки кошти надходять на рахунки аферистів, вони зникають із привласненими грішми, застерігають тернопільські правоохоронці.

  • Ще одна потерпіла продавала товар, – розповіли у відділі комунікації головного управління Нацполіції в області. – До неї телефонував псевдопокупець для нібито узгодження умов купівлі. Зловмисник надіслав їй фішингове посилання, за якими тернополянка ввела свої банківські дані. В результаті шахрай привласнив понад 4 тисячі гривень з рахунку заявниці.

Відомості про події працівники поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Відео дня

Прості правила, як не стати жертвами інтернет-шахраїв:

- перевіряйте інформацію про продавця, почитайте відгуки про нього в інтернеті;

- при надходженні товару перевірте його на пошті;

- використовуйте функцію післяплати;

- не повідомляйте реквізити вашої картки, які маєте право знати лише Ви: термін дії карти, коди, одноразові паролі, які приходять на телефон.

У разі, якщо Ви стали жертвою шахраїв, звертайтеся до поліції за номером «102»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач24

    Шахрайство настільки поширене в наш час. Декілька місяців тому я попала в таку неприємну ситуацію. Теж начебто хлопець продавав Iphone в інтернеті, ми поспілкувались все узгодили, я надіслала половину вартості та вона просто пропала. До цього часу я не цікавилась компаніями, промоніторивши ситуацію я вибрала найнадійнішу та купила свій омріяний https://icoola.ua/apple-iphone-xs-max. Прийшла у сервіс, де мене чудово обслугували та  доказали свою чесність.

keyboard_arrow_up