Викрили лікаря, який за 4500 доларів «відмазував» від війська і допомагав виїхати за кордон

Викрили лікаря, який за 4500 доларів «відмазував» від війська і допомагав виїхати за кордон

Оперативники викрили лікаря-травматолога. Лікар отримав хабар за рішення військово-лікарської комісії не йти у військо потенційному призовнику і виїхати за кордон.

4500 доларів просив лікар ортопед–травматолог однієї із комунальних лікарень Тернопільської області. Гроші мали бути оплатою під час проходження військово-лікарської комісії, аби не служити в Збройних силах України, а також для безперешкодного виїзду за кордон.

Про це повідомляє поліція Тернопільської області.

Оперативники управління стратегічних розслідувань спільно з працівниками Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України та слідчими  Нацполіції Тернопільщини під процесуальним керівництвом військової прокуратури під час документування злочинної діяльності підозрюваного зафіксували отримання ним авансу, а це — однієї тисячі доларів. 

Відео дня

За деякий час лікар сказав принести решту — ще 3500 доларів і передати їх через посередника. За цю суму медик мав допомогти потенційному призовнику влаштувати безперешкодний проїзд через державний кордон. 

Чоловікові виготовили документи, які засвідчили, що він член гурту, який їздить містами Європи з благодійними концертами.

Підозрюваного піймали «на гарячому» у момент отримання решти грошей. Лікареві уже оголосили підозру згідно із частиною 3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) і ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) ККУ. Фігуранту кримінального провадження обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Триває слідство.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що судитимуть заступника голови громади на Тернопільщині, який за хабар сприяв військовозобов’язаному у виїзді за кордон.

Читайте також

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Віра Надія Щастя

    Так як і всі наші лікарі , подивіться як живуть і на яких машинах їздять . Цікаво , за яку зарплату такі статки. Медсестри і санітарки виживають , а лікарі мають на все свій тариф . Шакальйо . Прийде час відповісьте за все гниди
  • Степан Яловега

    ...хлопці  справки  покупають...до  Європи  на  роботу...євро  заробляти   а  на  Україну  їм.......
  • Ivanka Dobryvoda

    Пишіть ПІП,чого не пишете??? Ну боремся ж за справедливість чи ні????
  • Олег Яцків

    Влада дає приклад.

keyboard_arrow_up