За побиття єгеря браконьєру обмежать волю та примусять сплатити 15 тисяч

За побиття єгеря браконьєру обмежать волю та примусять сплатити 15 тисяч
  • 38-річний Володимир Б. вини не визнав, свою участь у вчиненні злочину заперечив.
  • Група мисливців на чолі з обвинуваченим вимагали повернути документи, а потім Володимир Б. двічі вдарив Юрія Т. кулаком по голові.

Умисне нанесення побоїв службовій особі інкримінували мисливцеві Володимиру Б.

Проаналізувавши докази, суд дійшов висновку про доведеність вини за ч.2 ст. 350 КК України. Оскільки скоєне правопорушення є злочином середньої тяжкості, суд призначив йому покарання у виді обмеження волі на 3 з половиною роки і стягнув на користь потерпілого 15 тис. грн. спричиненої моральної шкоди.

Лановецький районний суд Тернопільської області розглянув кримінальне провадження щодо обвинувачення Володимира Б. за ч.2 ст. 350 КК України.

Відео дня

-         Йдеться про умисне нанесення побоїв або заподіяння легкого чи середньої тяжкості тілесного ушкодження службовій особі або громадянинові, який виконує громадський обов'язок, у зв'язку з їхньою службовою чи громадською діяльністю, а також вчинення таких дій щодо їх близьких, - повідомили у прес-службі Апеляційного суду в області.

Дозвільні документи були. Але…

Суд встановив, що 15 листопада 2015 року, в обід, обвинувачений з групою мисливців зайшов у приміщення Лановецької районної організації Українського товариства мисливців і рибалок (далі УТМР) та двічі вдарив кулаком єгеря Юрія Т., спричинивши йому легкі тілесні ушкодження.

-         Допитаний у судовому засіданні 38-річний Володимир Б. вини не визнав, свою участь у вчиненні злочину заперечив та пояснив суду, що вранці того дня він з іншими мисливцями полював у полі поблизу с. Бережанка Лановецького району, - кажуть в Апеляційному суді. - Дозвільні документи у них були. У цей час до них автомобілем “Нива” під'їхав голова Лановецької районної організації УТМР Анатолій І. та попросив показати дозвільні документи, що четверо мисливці і зробили.

Анатолій, мовляв, сказав, що вони полюють незаконно, забрав документи і поїхав. Хоча в обвинуваченого документи не вилучено, він з іншими мисливцями поїхав до Ланівців, в районну організацію УТМР, і після розмови Анатолій І. повернув документи.

Двічі вдарив єгеря по голові

-         Свідок, Анатолій І., спростував слова обвинуваченого, - йшлося у залі судового засідання. - Та пояснив, що він як голова Лановецької районної організації УТМР 15 листопада 2015 року, коли почалось полювання на хутрового звіря, разом із потерпілим, єгерем Юрієм Т. виявив чотирьох мисливців, які в порушення п.2 ст. 20 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», полювали на території лісу відтворюючої ділянки агроформування Бережанської сільської ради.

Аби припинити незаконні дії, він вилучив у них відстрілочні та контрольні картки відстрілу дичини, і вони повернулись на робоче місце скласти протоколи. В обід у приміщення Лановецької районної організації УТМР зайшла група мисливців на чолі з обвинуваченим Володимиром Б. Почали кричати та ображати їх, вимагаючи повернути документи, а потім Володимир Б. двічі вдарив Юрія Т. кулаком по голові. Щоб не загострювати ситуацію, він повернув документи.

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 350. Погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок. 

ч. 2. Умисне нанесення побоїв або заподіяння легкого чи середньої тяжкості тілесного ушкодження службовій особі або громадянинові, який виконує громадський обов'язок, у зв'язку з їхньою службовою чи громадською діяльністю, а також вчинення таких дій щодо їх близьких - караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up