Залізнична лікарня: колишній директор підписав неправдиві документи і це мало не коштувало Тернополю 30 млн грн

Залізнична лікарня: колишній директор підписав неправдиві документи і це мало не коштувало Тернополю 30 млн грн
  • Намагання посадовців приватизувати майно громади в історичній частині Тернополя, за заниженою всемеро вартістю, наразі розслідує прокуратура області. Ціна питання – понад 30 мільйонів гривень.
  • Силовики шукають інших ділків, які замішані у схемі дерибану.

Кримінальне провадження за фактом зловживань при спробі приватизації майна загальною площею понад 3 тис. кв м, що належить громаді м. Тернополя, - під контролем прокуратури. Йдеться про Залізничну лікарню, яку намагались приватизувати її колишній директор у змові з іншими.  

  • Колишній директор підприємства, діючи за попередньою змовою групою осіб, переслідуючи корисливу мету приватизувати за заниженою вартістю нежитлові приміщення на вул. Івана Франка, підписав завідомо неправдиві документи про нібито проведення невід’ємних поліпшень орендованого майна, - повідомив прокурор області Петро Бойко версію слідства.  

Директору вже повідомлено про підозру – його звинуватили у замаху на незаконну приватизацію комунального майна та у службовому підробленні. Йому обрано запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.

  • Також оголошено підозру інженеру технагляду замовника у видачі завідомо підробленого офіційного документа стосовно вказаних приміщень, - повідомив Петро Бойко. - Йому теж обрано запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.

Наразі прокурори припинили оборудку століття: на безоплатне вибуття майна з власності територіальної громади на суму понад 30 млн грн.

Відео дня
  • Наголошую, нами вживаються заходи з метою встановлення інших осіб, причетних до спроби незаконної приватизації нежитлових приміщень в історичній частині м. Тернополя, - каже прокурор області.   

Читайте також Хто «роздирає» на шматки лікарню залізничників, в мерії замовчують
На саме приміщення наразі накладено арешт. Прокуратура намагається передати будівлю Агентству з розшуку активів, отриманих незаконним шляхом, аби вберегти її від неправомірних дій.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ирина Окунь

  • Оксана Залуська

    Це просто сміх,ніхто б не надавав ніякого розголосу ,якби  місцеве керівництво влаштовувала б доля в цій прихватизації,а так є резонансне "розслідування " перед виборами,що тут в громаді-таке все біле і пушисте керівництво.Кожна команда місцева"працює" на благо людей  і збагачується,одні приміщення згідно"законів" приватизували,інші земельку роздають"громадянам",ось так .А простий житель Тернополя може отримати земельну ділянку в м.Тернополі,згідно Закону ,хоч я до прикладу - дуже хочеться почути відповідь від мера.
  • Pavlo Orestovich

    Не буду здивований, якщо кінці приведуть до керівництва міста)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up