Зловмисник так "чистив" комп'ютер від вірусів, що з картки жінки зникло 37 тисяч гривень

Зловмисник так "чистив"  комп'ютер від вірусів, що з картки жінки зникло 37 тисяч гривень

Шахраї з допомогою програм віддаленого доступу крадуть гроші з рахунків. Правоохоронці закликають бути пильними.

 

Програма віддалено доступу, якою скористався пройдисвіт, аби покопирсатися в комп’ютері жительки Дніпропетровщини, в результаті дала можливість зловмисникові заволодіти чужими грошима. Жінка втратила понад 37 тисяч гривень, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області. 

На момент вчинення злочину дніпрянка гостювала у родичів в Тернополі, тому саме до місцевих поліцейських звернулася за допомогою.

Зі слів потерпілої,  в мережі вона натрапила на оголошення про швидкий заробіток. У контактах побачила номер скайпу і вирішила зателефонувати. Відповів чоловік й одразу, що називається, перейшов до справи: жінку на роботу взяв, великі заробітки пообіцяв, лише поставив умову – він має отримати доступ до її комп’ютера, бо так контролюватиме виконання поставлених завдань.

Відео дня

Дніпрянка без вагань прийняла умови програми віддаленого доступу, а зловмисник став оперативно нишпорити по папках, запевняючи, що таким чином чистить ПК від вірусів. Жінка надякуватися не могла добродію, й не змигнула оком, як той зайшов на її сторінку в Приват 24. На запитання для чого, незнайомець переконав, що має відкрити  валютний рахунок, адже зарплату вона отримуватиме в доларах. Наслідок довіри -  втрачені понад 37 тисяч гривень.

Поліцейські застерігають краян бути вкрай обережними і не довіряти незнайомцям. Відкривати доступ до власного комп’ютера, а тим більше встановлених на ньому додатків, пов’язаних з вашими фінансами – категорично заборонено. Адже пройдисвіти придумують все нові й нові способи видурити ваші гроші. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up