250 юних тернопільських артистів подарували своїм ровесникам казку «Дива святого Миколая»

250 юних тернопільських артистів подарували своїм ровесникам казку «Дива святого Миколая»

Благодійну виставу «Дива святого Миколая», яку упродовж 18-19 грудня показували на сцені ПК «Березіль», побачили понад 4 тисячі маленьких тернополян. З-поміж них і діти з соціально незахищених категорій населення, переселенців та учасників бойових дій, і найменші жителі навколишніх сіл, які приєдналися до Тернопільської міської територіальної громади та уже стали її частиною. Усі вони отримали солодкі подарунки від міського голови.

Юних глядачів дивували своїм мистецтвом 250 їхніх ровесників – учасників творчих колективів Палацу культури «Березіль». Захоплююче театралізоване дійство вражало не лише майстерною акторською грою головних героїв, піснями, танцями, яскравими костюми, світловим шоу, сценічними ефекти та феєрверки, а й глибоким духовним змістом.

Братик і сестричка з нетерпінням очікують тієї чарівної ночі, у яку святий Миколай розносить подарунки усім чемним діткам. З розмови героїв стає зрозумілим, що їхній батько на війні, тому найзаповітніша мрія обох, аби він по швидше повернувся додому. Діти прибрали в кімнаті, помолилися і полягали спати. Саме уві сні хлопчику являється ангелик, який пропонує помандрувати в часі разом із ним, аби більше дізнатися про життя і добрі справи святого Миколая.

Відео дня

Так вони опиняються в його будинку. У той час юний Миколай залишився сиротою після смерті обох батьків. Він є багатим спадкоємцем, дуже любить вчитися, дізнаватися щось нове. Спілкуючись зі своїм слугою, дізнається про вбогих жителів рідного міста і вирішує щоночі потаємно відносити їм продукти харчування. Містяни вражені милосердям таємного благодійника.

Коли майбутній святий виріс і став священником, він продовжує таємно допомагати іншим. Зокрема підкидає мішечки з монетами бідному чоловікові, який має трьох доньок. Коли останній підстеріг свого благодійника і розповів усім про нього, майбутній святий вирішив податися у Святу Землю. Долаючи шлях морем, корабель, на якому він перебував, потрапляє у шторм. Але у відповідь на щиру молитву отця Миколая, Господь утихомирює бурю. Відтоді святий стає покровителем мандрівників.

Подорожуючи разом із ангелом, хлопчина все більше переконується в тому, що хоче наслідувати вчинки великого чудотворця. Зрештою святий Миколай виконує найзаповітніше бажання дітей – їхній батько повертається додому з війни.

  • Дуже гарна і повчальна вистава, – ділиться враженнями пані Надія, яка завітала в «Березіль» разом із двома дітками. – Вона цікава не лише малечі, а й дорослим, бо нагадує про важливість духовних дарів – любові, милосердя, доброти, безкорисливості, самопожертви. Також вона спонукає наслідувати приклад святого Миколая.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up