Читаю, бо це мені подобається

Читаю, бо це мені подобається

Тернополяни розповіли, які книги прочитали останнім часом.

МАРІЯ САВЧИН «ТИСЯЧА ДОРІГ»

Євгенія Сікора, пенсіонерка:

- Ця книжка спогадів підпільниці Марії Савчин (псевдо «Марічка») про її діяльність в УПА. Авторка детально розповідає про устрій криївок, їхні відмінності залежно від регіону, про систему інформаційного зв’язку між партизанами, про взаємодію з мирним населенням. Зображено пропагандистську роботу, бої, переходи кордону, переслідування, засідки, ув’язнення. Найбільше мене схвилювала надзвичайно болюча історія про те, як арешти відібрали підпільниці двох дітей. Цікаво було почитати про кохання і шлюб у підпіллі, про флірти й закоханості, що виникали між учасниками та учасницями партизанського руху. Досить драматично авторка описує те, що відчуває вчорашній підпільник, який опинився в руках радянських спецслужб, бо вона сама не раз потрапляла до ворожих рук.

Відео дня

ДАНІЕЛА СТІЛ «ЧАРИ»

Христина Камінська, продавець:

- Любов та інші пристрасті разом зі зрадою, розлученнями, нерівними стосунками і, навіть, війнами у родинному бізнесі – усе це можна знайти в цій книзі. Події відбуваються в Парижі. Авторка розповідає про три пари: Грегoріo і Бернадетта, Жан-Філіпп і Валері, Шанталь та Ксав’є. Поряд з любовними перипетіями майже кожен з головних героїв живе своєю кар’єрою. Жан-Філіп дуже прагне найкращого майбутнього і поривається на перспективну роботу до Пекіну, а його дружина Валері не може залишити свою улюблену посаду в паризькому журналі «Вoг». Шанталь пише сценарії для ігрових та документальних фільмів. Її син не мислить себе без картин. Ксав’є, який залицяється до Шанталь, влаштовує різні картинні виставки по всьому світу. Грегoріo та Бернадетта стають вкотре батьками і радіють своєму щастю.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 У Чортківській лікарні відкрили оновлене педіатричне відділення photo_camera 16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up