Майстер-класи, гумор та екскурсії: як не нудно провести вихідні у Тернополі

Майстер-класи, гумор та екскурсії: як не нудно провести вихідні у Тернополі
  • Війна змінила пріоритети кожного з нас. Хтось волонтерить, хтось готує сотні порцій їжі для переселенців чи тероборони, хтось плете маскувальні сітки чи займається чимось іще.
  • За щоденними клопотами ми забуваємо, що ресурси людського організму – не безмежні, варто відпочивати як фізично, так і морально.

Ми підготували для вас добірку заходів, які можна відвідати у Тернополі на вихідних (26-27 березня), аби відволіктись від новин та провести дозвілля весело й цікаво.

Інформація буде корисною як тернополянам, так і гостям нашого міста, що прибули сюди з інших областей.

Культурна мобілізація

Коли і де: 27 березня о 13:00. Локація – «Nа ПОШТІ».

Відео дня

Обмеження: немає.

На музично-поетичному фронті міста теж є деякі зрушення. Цієї неділі, 27 березня, перед публікою гастрокластеру "Na пошті" виступлять: Дмитро Лазуткін (Київ), Сергій Прилуцький, Юрій Матевощук, Юрій Завадський, Боденчук Бодько, Шпаковський Микола та гурт Шафа Шамана.

Після "офіційної" програми буде вільний мікрофон. Участь теж вільна!

Благодійний вечір живої української музики

Коли і де: 27 березня, о 18:00. Локація – Молодіжний Центр міста Тернопіль.

Обмеження: немає.

На благодійному вечорі виступатимуть:

  • фортеп'яно: Оксана Стечишин;
  • вокал: Ірина Зендран.

Ви зможете дізнатись більше про історію української музики, а ще послухати живе виконання українських народних та сучасних пісень. Вхід вільний!

Всі кошти, зібрані під час концерту будуть спрямовані на підтримку наших військових.

Майстер-клас з писанкарства

Коли і де: 26-27 березня, з 10:00 по 16:00. Локація – вулиця Микулинецька, 21.

Обмеження: немає.

Тернопільський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді проведе майстер-класи з писанкарства для вихованців закладу та гостей міста. На випадок повітряної тривоги заклад має укриття.

Онлайн майстер-клас із писанкарства

Коли і де: 27 березня, о 16:00-17:00, в дистанційному форматі.

Обмеження: немає.

Організовує подію товариство «Просвіта» в Тернопільській області. Майстер-клас триватиме 1 годину, а проводитиме його Ірина Абрам'юк.

– У нинішній ситуації надзвичайно важливо зберігати спокій, не панікувати й акумулювати свої сили для підтримки родин та країни. Виходячи із мети діяльності Просвіти, збереження і розвитку українських традицій, ми проведемо велику кількість майстер-класів з писанкарства у найближчий час, – вказано в анонсі заходу.

Бажаючі долучитись до онлайн майстер-класу можуть написати на сторінку «Просвіти» у Фейсбук, або зателефонувати за номером: 097 164 32 87.

Стартує курс по писанкарству з дистанційної події, але згодом будуть й живі зустрічі. Людям без відповідних матеріалів для творчості допоможуть.

Пішохідні екскурсії Тернополем

Коли і де: 26 березня о 12:30 та 14:00; 27 березня о 13:00 та 16:00, різні туристичні локації міста.

Обмеження: обов’язкова реєстрація!

Туристично-інформаційний центр Тернополя відновлює екскурсійну діяльність та запрошує усіх охочих відвідати серію тематичних екскурсій містом.

На вихідних планується аж чотири таких екскурсії, їхній графік і тривалість подаємо нижче, у таблиці. Всі прогулянки будуть пішими.

Охочі дізнатись більше про історію Тернополя можуть записатися на екскурсії:

  • за телефоном: 098 052 07 20;
  • прийти за адресою: вулиця Грушевського, 2 (щоденно з 10:00 до 16:00);
  • завітати у синій трикутний будиночок на Театральному майдані.

Для внутрішньо переміщених осіб на екскурсії діють знижки.

Імпровізаційне шоу «Гумористичний фронт»

Коли і де: 26 березня, о 18:00. Локація – «Nа ПОШТІ».

Обмеження: 18+.

Бойовий дух публіці підніматимуть четверо стендап коміків – Євген Королько, Макс Магас, Сергій Кушнір та Юрій Чорноус.

На імпровізаційному шоу «Гумористичний фронт» хлопці «розганятимуть» свої жарти, обговорюватимуть актуальні новини і принижуватимуть ворога!

Місце проведення заходу є укриттям під час повітряних тривог, тому не хвилюйтесь – там цілком безпечно. На шоу слід заздалегідь забронювати місце, написавши у дірект сторінки https://www.instagram.com/standup_styndab/ в Інстаграм.

На вході бажаючим послухати стендап треба мати грошову купюру будь-якого номіналу. Організатори радять брати покрупніші, адже всі зібрані кошти підуть на потреби наших Збройних Сил та на допомогу вимушеним переселенцям.

Майстер-клас від ілюстраторки книжки «36 і 6 котів»

Коли і де: 26 березня (час початку потребує уточнення в організатора). Локація – Тернопільська обласна бібліотека для дітей.

Обмеження: попередня реєстрація обов’язкова! Кількість місць обмежена.

На численні прохання дітей і батьків Наталка Гайда – відома ілюстраторка дитячих книжок, зокрема серії «36 і 6 котів» Галини Вдовиченко, проведе ще один майстер-клас для діток 4-12 років.

Малеча зможе більше дізнатися про професію ілюстратора, послухати цікаві історії з книжок «36 і 6 котів» а ще зробити чудові маски котиків-муркотунчиків.

Заряд позитиву та гарних вражень на майстер-класі гарантований.

Вартість – безкоштовна або за донейшн (добровільний внесок на матеріали та чай з печивом). Зареєструватись на захід можна за посиланням, або зателефонувати за номером: 067 353 14 32.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Михайло Грушів

    Який гумор і розваги ? Люди схаменіться.

keyboard_arrow_up