Переможці «Віденського балу» – пара закоханих

Переможці «Віденського балу» – пара закоханих

Майже 25 000 гривень зібрали на цьогорічному «Віденському балу». За ці кошти придбають обладнання для діагностики вад зору у дітей. Королем і Королевою стали Владислав Щербань і Марія Купер.

Вишукана атмосфера, розкішні вечірні сукні дам, елегантні смокінги кавалерів, класична музика й танці – усе це було на «Віденському балу-2018». У Тернополі такий захід провели вже втретє. Цього разу він відбувся 26 січня у «Концерт-Холі» ТРЦ «Подоляни». Організували імпрезу редакція журналу «CITY LIFE» під патронатом міського голови Тернополя. Бал провели не стільки заради розваги, як задля благодійності та розвитку суспільного й культурного життя міста.

Беручи участь в аукціоні, учасники долучились до купівлі обладнання для діагностики вад зору у дітей для офтальмологічного відділення дитячої міської комунальної лікарні Тернополя. Відбувалось це в рамках акції «Допоможемо дітям дивитися на світ здоровими очима». Відтак під час «Віденського балу-2018» зібрали майже 25 000 гривень.

Відео дня

Нагадаємо, вперше «Віденський бал» організували у 2016-му році. Тоді кошти спрямували на допомогу воїнам АТО. Минулого року гроші зібрали для закупівлі 17 ортопедичних матраців для Петриківського геріатричного пансіонату.

Майстер-клас і виступ «Тріоди»

Особливостями свята було те, що всі учасники могли потанцювати під «живу» музику, помилуватися хореогафічною майстерністю учасників танцювальних клубів «Альянс» та Primo Balo, послухати пісні, взяти участь у благодійному аукціоні. Також кожен мав можливість стати фотомоделлю, адже професійних фотографів тут не бракувало.

Впродовж вечора на сцені грав Муніципальний Галицький камерний оркестр під орудою народного артиста України Василя Феленчака. За традицією програму балу відкрили полонезом, а завершили  – Віденським вальсом. Ще однією «родзинкою» дійства став танцювальний майстер-клас із вальсу, який провели керівники клубу Primo Balo.

Вели програму відомий тернопільський шоумен Юрій MIKOFF та співачка Ірина Новомлинська. Своє пісенне мистецтво дарували заслужений артист України Володимир Вермінський та гурт «Тріода».

Бій лицарів для Короля й Королеви

Наприкінці дійства традиційно обрали Короля та Королеви балу. Компетентне журі на чолі із керівниками танцювального клубу «Альянс» подружжям Полигачів упродовж вечора спостерігало за танцюючими парами, обравши переможців.

Титул «Найаристократичніша пара» дістався подружжю Петра і Світлани Воробець. «Найграціознішою парою» стали учасники танцювального клубу «Вогонь серця» Анастасія Доманюк і Василь Веселовський. Анастасії 18 років, вона навчається на третьому курсі медичного коледжу ТДМУ ім. І. Горбачевського.  Бальними танцями займається 5 місяців. Її партнер – 26-річний Василь працює інженером на приватному підприємстві. Танці – це його захоплення. Він займається ними вже два роки. Звання Короля та Королеви «Віденського балу-2018» журі присудило – закоханій парі – Марії Купер та Владиславу Щербаню.

До речі, на честь Короля та Королеви відбулися лицарські бої, які показали учасники клубу історичної реконструкції зі Збаража.

Королева мріє стати бізнес-леді

19-річна студентка ТНЕУ Марія Купер бальними танцями займається з вересня 2017 року. Разом зі своїм хлопцем 19-річним студентом ТНТУ ім. І. Пулюя Владиславом Щербанем вони записалися в танцювальний клуб «Вогонь серця» аби навчитися гарно танцювати в парі.

Думка піти на «Віденський бал» у закоханих виникла спонтанно, за кілька днів до дати проведення цього заходу.

  • Плаття в мене вже було, – каже дівчина. – Я вирішила «вигуляти» свою випускну сукню. До того ж мені стало цікаво, чим особливий цей захід. Тож ми разом із Владом та нашими друзями Настею Доманюк і Василем Веселовським придбали квитки і несподівано для самих себе стали переможцями.

Марія Купер – студентка третього курсу факультету обліку та аудиту ТНЕУ. Мріє стати бізнес-леді. Каже, що бухгалтерія – невід’ємна частинка цього образу.  Окрім танців дівчина захоплюється співом – займається у вокальному ансамблі «Галичанка». Закінчила музичну школу по класу фортепіано. Також у дитинстві ходила на гімнастику та в школу народних ремесел. Займалась бісероплетінням, вишивкою, малювала на склі. Нещодавно закінчила курси крою і шиття.

Марія переконана в тому, що однією з передумов успішності є всебічний розвиток особистості. Вона дуже вдячна своїм батькам, які ніколи не шкодували ні зусиль, ані коштів задля того, щоби якомога більше розкрити її таланти.

  • Мамуся і татусь заклали в мені християнські цінності, – каже Марія Купер. – Вже двічі разом із мамою та братом Олегом ми ходили на пішу прощу до Зарваниці. Батьки мені дуже довіряють, тож перед ними я відповідальна за все.

Своє майбутнє молода тернополянка бачить в Україні, бо для неї дуже важливими є родина, рідна земля і мова. Королева балу дуже не любить брехні, натомість у людях цінує щирість і доброту.

Король любить спорт і книги

Король «Віденського балу-2018» Владислав Щербань у свої 19 років є майстром спорту міжнародного класу та чемпіоном України з велосипедного спорту на шосе. В дитинстві захопився плаванням, якому присвятив шість років. Згодом цю естафету підхопив його молодший брат. Одного разу, гуляючи центром міста, Владислав побачив велоперегони і вирішив записатися на велоспорт. Відтак тренувань не полишає вже восьмий рік поспіль. Вони займають левову частку його часу, адже кожне з них може тривати від двох до шести годин. Кілометраж теж чималий – від 20 до 240 км. Проте завдяки велоспорту Владислав Щербань неодноразово бував за кордоном, розширив коло знайомств, вдосконалив знання англійської мови. До речі, цьогорічний Король «Віденського балу» в числі кращих спортсменів Тернопільщини.

У Тернополі юнак закінчив технічний коледж. Зараз навчається на третьому курсі ТНТУ ім. І. Пулюя на факультеті конструкції механізмів і машин. А ще він дуже любить читати. Має чималу домашню бібліотеку.

  • Віденський бал був нашим дебютом, – каже юнак. – Ми прийшли разом з друзями, щоби гарно провести час, потанцювати, відшліфувати майстерність, відчути, як воно танцювати у присутності багатьох інших пар. На перемогу взагалі не очікували.

Владислав Щербань зізнається, що коли їхню пару обрали Королевою та Королем, спрацював ефект приємної несподіванки. Його дуже втішило те, що їхній танцювальний дебют був настільки вдалим.

  • Я вдячний Марічці за цей вечір, за наше спільне рішення записатися на бальні танці, – каже юнак. – А ще хочу подякувати нашим тренерам, які за такий короткий проміжок часу зробили з нас танцюристів. Безумовно, надзвичайно важливою є підтримка моїх  батьків, які завжди спрямовували мене до всебічного розвитку.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up