Посол Індії, прощаючись з Україною, завітав у Тернопіль

Посол Індії, прощаючись з Україною, завітав у Тернопіль
Фото прес-служби ОДА

Надзвичайний і Повноважний посол Індії Манодж Кумар Бгарті презентував у Тернополі свою книгу "Індійська філософія крізь призму сучасної науки". Її він написав під час своєї дипломатичної місії в Україні.

Книга вийшла англійською і українською мовами. У ній автор спробував донести до читачів розуміння індійського світобачення, використовуючи для цього наукове обгрунтування. Манодж Кумар Бгарті запевнив, що завдяки цій книзі українські читачі зможуть краще зрозуміти суть індійської філософії.

 

- Невдовзі моя каденція на цій посаді завершиться, але Україна залишиться в моєму серці назавжди, - сказав Манодж Кумар Бгарті. 

Відео дня

Для нього особисто наша держава стала відкриттям.

- У вас всі люди мають освіту, в кожному селі є електрика, газ. Україна - це найбільша країна в Європі, відповідно тут важче бути дипломатом, але водночас і цікавіше. Мені подобаються українці своєю щирістю і гостинністю, - додав Посол.

У зустрічі взяли участь учасники тернопільського клубу українсько-індійської дружби "Санскріті". 

- Для мене особисто вкотре було цінно почути те, що Україна має свою історію, свої досягнення, - каже керівник клубу Яніна Чайківська. - Дуже часто іноземні громадяни, в цьому випадку пан посол, підкреслив те, на що ми часто не звертаємо увагу, але воно варте цінування. Слушною була думка про те, щоб не нарікати на свою країну, а щодня своїми думками, вчинками і діями робити її кращою. Це одна з основ індійської філософії, яка сприймає світ як єдине ціле, якщо ми стаємо кращими, якщо робити бодай маленькі кроки до покращення середовища навколо себе, то і загалом наша планета, Всесвіт стають кращими. Завдання людини - щодня вдосконалюватися.

Зустріч відбулася у рамках "Днів Індії", їх зініціювали Тернопільська ОДА, Тернопільська міськрада і Посольство Індії в Україні. Для гостя виступили ансамбль танцю "Амріта", а тернополяни мали змогу переглянути чотири індійські фільми в українському перекладі. 

Захід відбувся у рамках прощального туру дипломата. Невдовзі він презентує свою книгу ще у Львові та Хмельницькому. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Українсько-індійський клуб співдружності "Санскріті"

    дякуємо, вже поширили і далі поширюємо
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо потім він добровільно мобілізувався 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up