Щоб знову вірити в диво: ТОП-5 книг для святкового настрою

Щоб знову вірити в диво: ТОП-5 книг для святкового настрою
  • Зима — період свят та домашнього затишку. А що допоможе створити затишок, як не гарна книга?
  • Ми підготували підбірку із книг про Різдво для дорослих та дітей.

1. «Полярний експрес» Кріс Ван Олсбург 

Про книгу: Головна різдвяна книга Америки. Щорічно, в листопаді, в Сполучених Штатах друкується близько 500 000 примірників, які розлітаються з книжкових полиць буквально за місяць! І так вже тридцять років.Напередодні Різдва з одним маленьким хлопчиком (який більше всього на світі хотів почути дзвін дзвіночків упряжки Санта-Клауса) трапилася неймовірна історія. До його дому прибуває чарівний поїзд, який відвозить його на Північний полюс. Саме там сам Санта планує вручити свій перший різдвяний подарунок. Ця історія про те, як важливо вірити в диво.

 

2.  «Різдвяна історія» Чарльз Діккенс

Про книгу: Класика літератури. Розповідаючи історію самітника і останнього жаднюги Ебенезера Скруджа, якому гості-духи допомагають зрозуміти справжній сенс Різдва Христового, Дікенс у доступній, живій манері ніби звертається з посланням доброї волі до всього людства. Письменник яскраво відтворює радості вікторіанського Різдва. Його твір викликає надзвичайно яскраві дитячі спогади про новорічні та різдвяні свята.

Відео дня

 

 

3. «Теплі історії з корицею» Юлія Смаль

Про книгу: Перед вами — затишна повість про щастя жінки. Вона схожа на клаптикову ковдру, де основа-полотно містить на собі різнокольорові шматочки тканини, які своїм поєднанням створюють унікальний візерунок. Текст має центральну сюжетну лінію: молода жінка трепетно любить свого чоловіка, виховує дітей пече яблука з корицею, піцу і лазанью, облаштовує будинок всілякими художніми дрібничками, готується до Різдва і святкує його з рідними, вирушаючи в подорож. Строкаті клаптики  —  це різноманітні історії кохання, згадані, списані з життя або вигадані самою героїнею повісті. Саме ці замальовки роблять книгу неповторною.

 

 

 

4. «Листи Різдвяного діда» ​ДЖ. Р. Р. Толкін

Про книгу: Щороку у грудні протягом 23 років чотирьом дітям Джона Толкіна приходив конверт зі штемпелем Північного Полюса, а всередині – лист, написаний химерним тонким почерком і оздоблений чудовими кольоровими малюнками. Всі ці листи були від Різдвяного Діда і розповідали дивовижні історії про життя на Північному Полюсі: приготування подарунків для діток, війну з гоблінами, які викрадали ці подарунки, про помічників Діда – Ельфа та незграбного Білого Ведмедя.

 

 

5. «Львів. Смаколики. Різдво»

Про книгу: Збірка оповідань від українських письменників занурить вас в атмосферу справжнього українського Різдва у Львові. Будьте готові, що під час читання ви неодмінно захочете чимшвидше поласувати кутею, пляцками і пампухами, а особливо — запашною гарячою кавою. Історії книги, хоч і обмежені певною географією та колоритом, досить розмаїті, а головне, смачні — у всіх сенсах цього слова. Є тут і магія традиційного Різдва у родинному колі, і кілька оповідок із фантастичним та містичним забарвленням, історії про повернення надії, про душевне зцілення, про кризу стосунків і про найтепліші спогади дитинства…

 

А яку книгу про Різдво чи Новий рік порекомендуєте ви? Відповідь залишайте в коментарях.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up