Слон Джимі навчив тернопільських діток літати від щастя

Слон Джимі навчив тернопільських діток літати від щастя

Співали й танцювали разом із клоунами, тішилися повітряними кульками від Зайчика, дивилися прем’єру казки «Легкий слон» та отримали флаєри, які можна обміняти на морозиво, тернопільські дітки та їхні батьки минулої неділі у Тернопільському обласному академічному театрі актора і ляльки. Так відбулося відкриття 39-го театрального сезону.

Перед виставою володарю щасливого квитка №39 – маленькому хлопчику Сашку подарували цікаві книжечки. Відтак у залі залунала музика, відкрилася завіса і розпочалася казка про індійського слона Джимі, який мріяв навчитися літати.

Відео дня

Події розпочинаються з поштового відділення. Саме тут працівники сортують посилки, читають газети і розповідають про місто Нелегке, жителі якого постійно на щось нарікали. Відтак місто обурилося і вигнало їх усіх геть. Саме ж розправило крила і стало містом Легким. Невдовзі в ньому поселилися інші жителі, які мали легкі характери і були легкі на підйом. Таким був і слон Джимі та його подруга муха Джуді. Дізнавшись про незвичайну мрію свого друга, вона з усіх сил намагається йому допомогти. І сама пробує підняти Джимі, і надувні кульки приносить, і відводить друга в цирк, бо побачила афішу про літаючих звірів. Та все ж її старання марні. Директор цирку рекомендує Джимі схуднути до 900 кг, бо лише так його витримає трос, і пропонує мрійнику роботу прибиральника. Слон погоджується на ці умови. Завдяки власним старанням і допомозі Джуді він таки схуд до бажаних форм. Директор цирку неохоче погоджується взяти його в шоу літаючих звірів. Перед дебютним виступом пропонує слону скуштувати смачненький круасан. Джимі не встояв перед такою спокусою, набрав зайві кілограми і трос обірвався під час його виступу. За провал вистави директор змушує його працювати безкоштовно цілий рік. Слон погоджується і, розчарувавшись у самому собі, з’їдає всі солодощі у кондитерській, і стає ще гладким, ніж був раніше. Муха Джуді не може бачити його таким, тому пише листа до добродіїв з проханням надіслати її другу чарівні крила. Проте посилку отримує директор цирку і присвоює її собі. Він з усіх сил намагається злетіти, та крила не спрацьовують. Врешті через рік Джимі таки отримує свої крила і завдяки відчуттю щастя злітає в небо. Разом з ним навчився літати і директор цирку, якого слон ощасливив своєю вдячністю за роботу і, навіть, за перешкоди, котрі допомогли здійснити мрію.

Так на власному прикладі слон Джимі доказав усім, що задля здійснення задуманого потрібно докладати максимум зусиль, до того ж літати може кожен навіть без крил, для цього досить бути щасливим.

  • Вистава мені дуже сподобалась, –  каже восьмирічний Артем Паньків. – Ми залюбки подивились її з моїм молодшим братом Арсеном. Я зрозумів, що для того, щоб бути щасливим, не потрібне багатство.

П’ятирічна Емілія Мисик прийшла до лялькового театру вперше. Вона в захваті від побаченого. Каже, що найбільше їй сподобався слон Джимі.  

  • Казка «Легкий слон» дуже повчальна, – зазначила мама дівчинки пані Ірина. – Вона підводить кожного до думки про те, що для того, аби навчитися літати, не потрібно мати крила, а треба просто бути щасливим.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up