Топ-5 культурних подій серпня

Топ-5 культурних подій серпня

Благодійний мега-концерт на підтримку дітей-сиріт, XVIII фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемківщини», концерт київського інді-гурту Blooms Corda,  брейкінг фестиваль Chicamoca Jam Summer Edition, чемпіонат світу з водно-моторних видів спорту, святкування Дня міста Тернополя — подарує тернополянам та гостям місяць-серпень.

Благодійний мега-концерт на підтримку дітей-сиріт відбудеться на Театральному майдані Тернополя 4 серпня о 17.30. Свято щастя та дружби організовують британський популярний мега хор Rock Choir з Лондона та тернопільська народна хорова капела «Зоринка» ім. І. Доскоча за ініціативи активної талановитої тернопільської співачки Христини Дмитрик. На любителів року та дитячої творчості чекатимуть цікаві призи, емоції та знайомства. Концерт проведуть із метою привернути увагу громади до проблем випускників інтернатів та зібрати 50 тис. грн. на допомогу 14 дітям-сиротам, які вступають у самостійне життя у 2017 році. Також кошти спрямують на підтримку волонтерського проекту «Наставництво для дитини з інтернатного закладу», який започаткували у 2016 році на території Тернопільської області.

Почути лемківську пісню, скуштувати лемківські страви, побачити вироби народних умільців можна буде на XVIII фестивалі лемківської культури «Дзвони Лемківщини». Він відбудеться 5-6 серпня неподалік міста Монастириська в урочищі Бичова. Щорічно тут збирається декілька тисяч людей, серед яких є і творчі колективи з цікавою музичною та театральною програмами. На гостей фестивалю чекають весела музика, лемківський фольклор, майстер-класи, виставки, містечка майстрів, частування, ватра та ще багато цікавого. Вхід вільний.

Концерт київського інді-гурту Blooms Corda відбудеться 12 серпня о 20.00 в «Бункермуз». Blooms Corda є одним із дуже продуктивних та перспективних молодих українських музичних гуртів. У 2015 р. колектив записав перший дебютний альбом – Monodance, а у 2016 р. випустив нову повноформатну вартісну платівку — Gigotosia. Фронтмен Данило Галико каже, що Blooms Corda грає в «навколофанковому, навколоджазовому, акустичному жанрі». Вхід на концерт – 50 грн.

Відео дня

Ще одна цікава подія – брейкінг фестиваль Chicamoca Jam Summer Edition відбудеться 12 серпня о 10.00 у парку ім. Т. Шевченка, на острівку «Чайка». На тернополян чекають брейкінг битви, гарячі круги, красивий краєвид та просто класний відпочинок біля озера у центрі міста. Судді фестивалю: KIDO (Breaknuts Crew) – Лодзь, BEETLE (Navi Crew) – Калінінград, TAZZMANIO (South Front) – Одеса. Вестимуть дійство DRUD (Navi / Kickit Crew) зі Львова та ДОВГИЙ ПЕС (Ціна Ритму) з Рівного. Розважатимуть полтавський діджей TAMARYAN (Поток Фанка) та тернопільський JOHNNY B (Dance Academy Kickit).

Чемпіонат світу з водно-моторних видів спорту у класі F500 та чемпіонат Європи у класах F250 та F125. відбудеться 25-27 серпня на Тернопільському ставі. На тернополян також чекають перегони за кубок Європи у класі S550 та фестиваль гідропланів. Вперше буде проведена першість Європи з аквабайку (фрістайл). Реєстрація учасників вже триває. Серед перших зареєстрованих – спортсмени з Австрії, Угорщини, Італії, Білорусі та Польщі. Українські спортсмени виступатимуть у класі F250 та S550 та будуть представлені командами з Дніпра, Києва та Одеси.

Серпень завершиться грандіозним святкування Дня міста Тернополя, що відбудеться 28 серпня – у день храмового празника Успіння Пресвятої Богородиці. На тернополян та гостей чекає свято Старого замку, історичні вистави, свято меду, свято квітів, виступи різноманітних творчих колективів.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up