Сотні "кіномейкерів" за три дні відвідали Тернопіль: яким був форум "Кінохвиля-2018"

Сотні "кіномейкерів" за три дні відвідали Тернопіль: яким був форум "Кінохвиля-2018"

ІІІ Всеукраїнський форум "КіноХвиля" розпочався у Тернополі 19 грудня. За три дні Тернопіль відвідали сотні акторів, режисерів та кінокритиків.

Підсумки кінофоруму-2018 підвели сьогодні 21 грудня на прес-брифінгу, що відбувся на одній із найбільших локацій заходу.. 

- Сьогодні головним викликом для українського кіно є формування глядацької аудиторії. Саме завдяки таким подіям, як "КіноХвиля", відбувається комунікація між творцями кіно і глядачами, - каже голова Держагенства з питань кіно Пилип Іллєнко. - Неодноразово впродовж року Держкіно з'являється на допрем'єрних показах українських фільмів  у Тернополі. І мені дуже приємно, що тут є аудиторія, що відгукується на ці покази. 

За словами пана Іллєнка, Тернопіль є визначним містом в Україні не лише через високі рейтинги відвідувань українських стрічок, а й через те, що активно в місті працює кінокомісія. 

Відео дня

- Нам було дуже важливо, що під час третього кфнофоруму до нас приїхали і кінокритики і представники асоціації кінотеатрів, багато режисерів, - зазначає голова Тернопільської кінокомісії Леонід Бицюра. - Під час форуму ми мали багато цікавих дискусій і добре, що Тернопіль стає майданчиком комунікацій, що рухає вперед українське кіно. 

Також 21 грудня, в рамках форуму відбувся прем'єрний показ української стрічки "11 дітей з Моршина".

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Інна

    Я щаслива,  що Тернопіль стає європейським містом)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up