У школі на Протасевича – “гармонійні” картини

У школі на Протасевича – “гармонійні” картини
Мистецтво позитивно впливає на психо-емоційний стан школярів, вважають вчителі та працівники центру “Гармонія”. Серед них меншає проблем, страхів...

Виставку репродукцій сорока картин відомих художників показали учням школи №17, що на вул. Протасевича, 6а.
Зокрема, діти оглядають Морські пейзажі Айвазовського, полотна на східну тематику Миколи Реріха, лісові мотиви Шишкіна.
Ця виставка надзвичайно потрібна дітям, - каже заступник директора Тернопільської спеціалізованої школи №17 із поглибленим вивченням іноземних мов Марія Войтович. - Краса, яку відображає мистецтво, допомагає духовно збагатити дітей та краще виховати їх.
Про історію написання цих картин школярам безпосередньо у школі розповідає працівниця центру “Гармонія” Мар'яна Білецька.
Картини несуть свою благодать та гармонізують простір через красу, - говорить керівник центру “Гармонія” Дмитро Вакуленко. - Це допоможе дитині, сім'ї, школі, і навіть місту. Тому хочеться, щоб було більше проектів, які допомагають гармонізувати психіку. Тоді буде менше проблем, страхів, різних природних катаклізмів та аварій.
Виставку організував центр “Гармонія” у рамках проекту “Мир через культуру”. Його основною метою є збалансувати психо-емоційний стан тернопільських школярів та викликати у них інтерес до мистецтва, кажуть організатори.
Картини — це тільки один із проявів мистецтва, - каже пан Вакуленко. - Стикнувшись зі світом мистецтва ми гармонізуємо свій внутрішній простір. Це - шлях, який допомагає вчителям, батькам, дітям змінити свій психоемоційний стан. А будь-які внутрішні зміни допомагають змінити зовнішній світ. Так, налаштувавшись на позитив на духовному рівні можна покращити свій економічний, психоемоційний стан, подолати багато страхів.
До речі, у недалекому майбутньому центр “Гармонія” планує зробити виставку кращих фото зроблених учнями тернопільських шкіл.

Усім, хто бажає долучитися до проектів духовного розвитку цетр "Гармонія" запрошує на свій сайт www.harmoniya.org


Ірина НОЖЕНКО,

Відео дня
>[email protected]

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    І знову-якийсь дебільно непрофесійний заголовок."У школі на Протасевича".Виявляється,є така школа...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up