У Зарваниці – Загальнонаціональна проща

У Зарваниці – Загальнонаціональна проща

Загальнонаціональна проща до Марійського духовного центру у Зарваниці відбудеться 15-16 липня. Вона присвячена молитвам за мир та єдність України, 150-річчю коронації Зарваницької чудотворної ікони Пресвятої Богородиці та 125-літтю з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого.

Очікують понад сто тисяч прочан із всіх областей України. Прибудуть також паломники з Польщі, Німеччини, США та Австралії. Буде дуже багато молоді, тому у Марійському духовному центрі традиційно діятиме наметове містечко.

Участь у прощі візьмуть такі високоповажні гості: Глава УГКЦ Святослав (Шевчук), префект Конгрегації Східних Церков кардинал Леонардо Сандрі та архиєпископ і митрополит Іван Девчіч із Хорватії.

- Митрополит Василій благословив розширити нічну програму і ми її зробили особливою, – каже керівник архиєпархіальної молодіжної комісії о. Орест Павліський. – Ведучими цієї програми на «Співочому полі» будуть учасники гурту «Тріода». Загалом організовуємо два музичних блоки: приїдуть вісім християнських гуртів, один з яких – київський. Також у програмі – Kerygma Project.

Відео дня

Цього року медіа-ресурси УГКЦ вперше робитимуть онлайн-трансляції частини прощі для тих, хто не в змозі фізично взяти в ній участь. Так, 15 липня буде онлайн-трансляція зустрічі Блаженнішого Святослава із молоддю, а також трансляція Вечірньої та походу зі свічками, а 16 липня – онлайн-трансляція Архиєрейської Літургії.

Організатори закликають учасників пішої прощі подбати про зручне взуття, каримати, спальники, намети та особистий посуд.

Програма Загальнонаціональної прощі до Зарваниці 2017 року

15 липня

15.30 – Зустріч Блаженнішого Патріарха Святослава та кардинала Леонардо Сантрі (околиця Бучача)

16.00 – Зустріч молоді з Блаженнішим Святославом та кардиналом Леонардо Сандрі (каплиця біля парафіяльної церкви)

18.30 – Вечірня (каплиця біля парафіяльної церкви)

19.30 – Архиєрейська Літургія (каплиця біля парафіяльної церкви)

22. 00 – Похід зі свічками до Чудотворного місця

22.30 – Молебень до Пресвятої Богородиці (площа біля собору)

16 липня

00.00 – Панахида за загиблими воїнами АТО

00.30 – Освячення води. Хресна Дорога

00.30 – Духовно-мистецька програма (Співоче поле)

00.30 – Нічні чування (собор, підземна церква, парафіяльна церква, надбрамна церква та церква Пресвятої Євхаристії)

07.00 – Утреня (собор)

08.30 – Похід владик і священиків від собору до подіуму на Чудотворному місці. Привітання владик

09.00 – Архиєрейська Літургія. Освячення води та релігійної атрибутики

11.30 – Літургія (каплиця біля парафіяльної церкви)

12.00 – Літургія (собор)

14.00 – Літургія (собор).

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up