Видати дебютну книгу «Серце на долоні» Мирославу Стульківську спонукала її начальниця

Видати дебютну книгу «Серце на долоні» Мирославу Стульківську спонукала її начальниця

Презентація  першої поетичної збірки «Серце на долоні» тернополянки Мирослави Стульківської відбулася 21 листопада у Тернопільській центральній міській бібліотеці в рамках серії зустрічей проєкту «Дебют». Захід модерувала письменниця і казкарка Ірина Мацко.

Цікаво, що саме вона є ініціатором видання цієї збірки. Справа в тому, що Мирослава Стульківська працює адміністраторкою дитячої креат-студії Ірини Мацко «ІРИска». Тож минулого року пані Ірина придумала креативний подарунок для своєї співробітниці – примірник книги з її віршами. Таким чином вона спонукала Мирославу Стульківську повірити в те, що її поезії заслуговують на те, аби їх читали не лише в Інтернеті у різних поетичних групах, а й у книзі. Ірина Мацко зібрала вірші, придумала назву, розробила дизайн і зверстала збірку. На титулці – малюнок доньки Мирослави Стульківської Марії, на якому зображена українка на фоні мальовничих карпатських краєвидів. Також Марія з нагоди презентації маминої книги спекла печиво у формі сердечок, яким пригостили усіх, хто завітав на даний захід. Чоловік та ще одна донька пані Мирослави стали спонсорами видання.

  • Писати вірші я почала у 2012 році, – каже Мирослава Стульківська. – Хоча в юності теж пробувала писати поезії, правда їх було небагато і вони були на російській мові. До речі, у школі я любила писати твори, зачитувалася детективами і, навіть, мріяла стати юристом.

Відео дня

Та все ж жінка отримала педагогічну освіту, вийшла заміж, народила трьох доньок – Ольгу, Марію і Софію, і лише в 42 роки відчула потребу писати вірші.

  • Я виставляла їх на різних сайтах і не вказувала авторства, – розповідає авторка книжки. – Познайомилася з одним чоловіком, який поцікавився чи це мої вірші. Саме він спонукав мене писати, бо повірив у мене.

Дебютна збірка пані Мирослави об’єднує вісім розділів глибокої, чуттєвої та проникливої поезії, що вражає образністю, філософським змістом, лірикою. Перший розділ «Печаль і Радість» містить любовну лірику, другий – «Плачу за все» – це реакція авторки на різні суспільні події, тож тут здебільшого громадянська лірика. Розділ «Серце на долоні» дав назву збірці. У четвертому розділі «Щоденна відрада» авторка роздумує над спілкуванням із людьми. «Оберіг» – це вірші про рідне село Білокриниця Підгаєцького району, про Кременець – місто, в якому навчалася пані Мирослава, про дорогих серцю людей. Римовані притчі та вірші про Бога містить розділ «Все у ваших руках». Назви двох заключних розділів – «Наодинці з Природою» та «Біля тернопільського ставу» – говорять самі за себе.

Бажаючі детальніше ознайомитися з творчістю Мирослави Стульківської можуть придбати її книгу у креативній студії «ІРИска» та безпосередньо в авторки, звернувшись до неї у соціальних мережах.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • тарас

    самі цьотки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up