За три дні «Бібліофесту» у Тернополі проведуть 64 заходи (Програма)

За три дні «Бібліофесту» у Тернополі проведуть 64 заходи (Програма)

У Тернополі 25-27 вересня вже вдев’яте відбудеться «Бібліофест». Тема цьогорічного фестивалю – «Бібліотеки – громаді. Відкритий простір». За три дні у 12 бібліотеках нашого міста проведуть 64 різноманітні заходи.

Основні моменти: фестиваль розпочнеться 25 вересня о 10.00 в Українському домі «Перемога». Тут відбудеться фіксація рекорду «Найбільша колекція арт-буків, виготовлених бібліотеками КУ «Тернопільська міська ЦБС»», пісочна анімація від Оксани Мергут, літературний батл, робота інтерактивних майстерень та презентація нової колекції арт-буків «Тернопіль на кінокарті України». 26 вересня о 10.00 у бібліотеці-філії №8 для дорослих (вул. Б. Лепкого,6) розкажуть про реалізацію громадського проєкту «Можливості – обмежені, здібності – безмежні». 27 вересня о 10.00 у бібліотеці-філії №5 для дітей «Музей національної іграшки» (вул. В. Стуса,4) презентуватимуть оновлену бібліоплатформу «БібліоLand – країна фантазій, читання та творчості». Також тут відкриють виставку авторських ляльок із приватної колекції Наталії Басараб.

Гості цьогорічного фестивалю – письменники Ярина Каторож, Ніка Нікалео, Зоряна Замкова, Валентина Семеняк, Ірина Мацко, Олександр Смик, Віктор Янкевич.

Відео дня

  • Щороку до «Бібліофесту» ми готуємо нову колекцію арт-буків, – каже директорка комунальної установи «Тернопільська міська ЦБС» Світлана Козелко. – Цього разу буде досить цікава колекція із шести арт-буків Тернопіль на кінокарті України». Вони присвячені відомим особистостям – Ярославу Гелясу, Андрію Кокотюсі, родині Іллєнків тощо. Загалом ми маємо 69 арт-буків.

Кожен переможець літературного конкурсу «ТЕРНОслов», підсумки якого підведуть 26 вересня о 14.00 у Центральній міській бібліотеці (вул. Руська, 31), отримає єдиний читацький квиток, який дає можливість користуватися фондами усіх міських бібліотек.

  • Ми працюємо командно на одну справу, щоб Тернопіль не був провінційним містом, а Файним містом, як ми його називаємо, – додав начальник управління культури Тернопільської міської ради Олександр Смик. – Тож запрошуємо усіх до участі в заходах нашого фестивалю.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up