Захоплює більше, ніж кіно: ТОП-5 книг, за якими зняли серіали

  • Чимало популярний телесеріалів зняті якраз на основі крутих книжок. Яких саме? Декілька таких ви точно знайдете у нашій підбірці до осіннього читання.
  • "20 хвилин" продовжує проект із цікавими підбірками сучасних книг, що читають у Тернополі.

1. "Гра престолів. Пісня льоду й полум'я. Книга перша" Джордж Р. Р. Мартін 

Про книгу: Цикл «Пісня Льоду і Полум’я» уже сміливо можна називати легендарним явищем як в історії фентезійної літератури, так і в історії телебачення. Суперпопулярний 8-сезонний серіал від HBO «Гра престолів» не лише побив усі можливі рекорди, а й закохав у Всесвіт Семи Королівств всіх тих, хто чомусь не встиг цього зробити завдяки книгам Джорджа Мартіна. Вислів «Зима близько!» став крилатим, наче дракони Дейнеріс. А чотири найбільші династії у своїй постійній кривавій боротьбі за трон зібрали кожна власну армію фанатів із читачів та глядачів. 

2.  "Пастка -22" Джозеф Геллер 

Відео дня

Про книгу: 6-епізодний телепроект «Пастка-22», який вийшов на екрани цього року, вразив глядачів як зірковим складом, так і несподіваним форматом. Цей мінісеріал виробництва Hulu – чудовий приклад сатиричної антивоєнної драми, а знятий він на основі постмодерністського роману «Пастка-22» Джозефа Геллера, події якого розгортаються в Італії у Другу світову. Командування бомбардувального авіаполку США раз по раз збільшує норму бойових вильотів своїм пілотам, тим самим продовжуючи їхню службу. Один із них – капітан Йоссаріан, головний герой «Пастки-22».

3. "Картковий будинок" Майкл Доббс 

Про книгу: Бестселери Майкла Доббса – трилогія «Картковий будинок» – на сьогодні перебувають в ТОПі кращих політичних трилерів. А серіал, знятий за їхніми мотивами, став одним із найпопулярніших телепроектів Netflix і мав великий успіх на BBC. Британський письменник Майкл Доббс і сам побудував успішну й  багаторічну політичну кар’єру. Тож політичні залаштунки і партійні інтриги, брудні наклепи й хитрі підступи, описані ним в «Картковому будинку», показують нам інший, невідомий, але доволі правдивий бік політики.

4. "Шерлок Голмс" Артур Конан Дойл 

Про книгу: Мабуть, годі й шукати детектива, екранізованого більшу кількість разів, ніж знамениті «Пригоди Шерлока Голмса і доктора Вотсона» Артура Конан Дойла. Втім, чотирьом сезонам серіалу «Шерлок» із Бенедиктом Камбербетчем у головній ролі таки вдалось переплюнути за популярністю чи не всі зняті раніше фільми про генія дедуктивного методу. Це той випадок, коли стара і добре знайома історія розказана на новий лад, але так вдало, що й у сучасних декораціях ми непомильно впізнаємо улюблених персонажів початку XX століття. 

5. "Таємнича історія Твін-Пікса" Марк Фрост. 

Про книгу: У Чорному Вігвамі Лора Палмер пообіцяла Дейл Куперу, що вони знову зустрінуться через 25 років. І вона стримала свою обіцянку — в 2017 році культовий серіал повернувся на екрани, подарувавши своїм шанувальникам можливість ще раз відвідати загадкове містечко на півночі Америки. Твін-Пікс завжди був незвичайним містом, навіть не попри те, що більшість місцевих жителів залишалися осторонь його загадок. Саме з загадками минулого й доведеться зіткнутися на сторінках цієї книжки!

Які ще книги-аналоги серіалів ви знаєте? Відповідь залишайте в коментарях.
 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up