Запрошують на музичний фестиваль SACRUM NON PROFANUM

Запрошують на музичний фестиваль SACRUM NON PROFANUM

Тернополян запрошують на тридцятий міжнародний музичний фестиваль Sacrum Non Profanum, що відбудеться 27 квітня-3 травня. Його проводять із метою популяризації в Україні мистецького доробку відомих польських творців. Цього року  Sacrum Non Profanum матиме два відкриття – навесні у Львові та Івано-Франківську, а також влітку – в Берліні, Щецині та прибалтійському Тшенсачі. Ця шанована музична подія пройде під гаслом «Польська музика сьогодення в Україні – Кароль Шимановскі та Войцех Кіляр». А вже під час серпневих концертів – у Берліні, Щеціні та Тшенсачі – публіка аплодуватиме творам польського композитора Анджея Пануфніка, інтерпретованим всесвітньовідомими і популярними виконавцями.  

SACRUM NON PROFANUM організовують: Поморське Товариство інструменталістів ACADEMIA, Замок Поморських князів у Щецині, Центр польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську, Генеральне консульство Республіки Польща у Львові.

Фестиваль проходитиме у кількох локаціях:  Львівському історичному музеї (пл. Ринок, 6), Львівській національній музичній академії ім. Миколи Лисенка (вул. Нижанківського, 5), Митрополичій Базиліці Успіння Пресвятої Діви Марії у Львові  (пл. Катедральна, 1), Львівській обласній філармонії (вул. Чайковського, 7), костелі Христа Царя Всесвіту в Івано-Франківську (вул. Вовчинецька, 92), Центрі польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську (вул. Січових Стрільців, 56), музеї мистецтв Прикарпаття в Івано-Франківську (пл. Шептицького, 8), Івано-Франківській обласній філармонії (вул. Леся Курбаса, 3).

Відео дня

У фестивалі візьмуть участь виконавці, що представляють різні галузі мистецтва – музику, фільм, малярство, фотографію. Зокрема виступлять видатні інтерпретатори музики Кароля Шимановського і Фредерика Шопена – Йоанна Доманьска, Анджей Татарскі і Славомір Вільк, солісти Варшавської камерної опери, академічний хор ім. проф. Яна Широцкого, а також оркестр Львівської обласної філармонії.

Про високий статус події може свідчити, наприклад, те, що у 2010 році захід майже цілковито перенесено з Польщі до Сполучених Штатів, де в чудових залах Нью-Йорк Карнеґі Голл і Лінкольн Сентер фестивалем увінчано святкування Року Шопена. Те, що фестивальний концерт у 2013 році було включено до офіційних святкувань 80-ліття народження Кшиштофа Пендерецького, а також те, що сам маестро взяв участь у відкритті події, стало найкращим доказом того, що він визнав попередні досягнення фестивалю, а також оцінив мистецьку вишуканість та міжнародний статус події.

Результатом плідної співпраці польських та українських оркестрів і хорів стане обмін та  включення літератури до репертуару музичних інституцій в Україні та Польщі. Це може покласти початок мистецькій співпраці, що завершиться спільним виконанням польських та українських шедеврів, натхненних також автентичною музикою.

Варто зазначити, що така форма співпраці стане досконалим інструментом промоції доробків композиторів обох народів і краси сусідніх країн. Потужним ефектом співпраці безперечно стане участь оркестру Львівської філармонії у фестивальних концертах Sacrum Non Profanum, що пройдуть у серпні цього року в Щецині та Берліні.

Міжнародний музичний фестиваль Sacrum Non Profanum проходить під почесним патронатом: міністра культури та національної спадщини Республіки Польща Пьотра Гліньского, маршалка Західнопоморського воєводства (Польща) Ольгерда Геблевича, Архієпископа Митрополита Львівського РКЦ Мечислава Мокшицького.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up