Як у Тернополі відбувалося Помаранчева революція. Відтворили ретро–фото

Як у Тернополі відбувалося Помаранчева революція. Відтворили ретро–фото

Від подій, які відбувалися у листопаді–грудні 2004 року минуло вже 18 років. Події Помаранчевої революції відбувалися не лише у столиці. Тернополяни влаштували свій майдан. Як це відбувалося – у нашому матеріалі.

Помаранчева революція стала однією з наймасштабніших акцій протестів в історії незалежної України. Мільйони людей по всій України вийшли на вулиці після оголошення Центральною виборчою комісією попередніх результатів, згідно з якими нібито на президентських виборах виграв Віктор Янукович, хоча результати екзит-полу свідчили інакше.

Тернопіль не оминула хвиля обурення. Від самого ранку 22 листопада, на Театральному майдані мочали збиратися сотні людей. На відеохроніках того часу можна побачити, що більшість протестувальників – студенти та молоді люди. За кілька годин на Театральному майдані були вже тисячі людей.

Відео дня

Всі в один голос скандували різні гасла – «Ющенко!», «Свободу не спинити!», «Банду геть!», «Кучму геть!», «Ганьба ЦВК!», «Міліція з народом!».

Імпровізовану сцену розгорнули прямо на сходах драматичного театру. Звідти лунали заклики та промови активістів.

Серед пікетувальників були навіть школярі, які прийшли разом з батьками.

Тоді не було мобільного інтернету. Актуальну інформацію про події люди дізнавалися з телевізора, який транслював новини.

Одразу кілька десятків людей стояли біля магазину техніки, де транслювали новини.

Частина протестувальників з Театрального майдану рушили до залізничного вокзалу, щоб перекривати колію.

– Ми будемо перекривати дороги, аеропорти, залізницю, для того, аби ця банда пішла геть! – скандували тернополяни.

А ви пригадуєте події 2004–го року? Пишіть у коментарях!

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Олександр Татарчук

    І в кінцевому результаті Ющенко продався януковичу...
  • Nope Hope

    Зал упа. Памятаю як через пару років Ющ і Тимошка пересрались і більшість з тих хто  брав участь в цьому треші старались навіть не згадувати про це. На жаль стадо баранів перші граблі нічому не навчили. Проте, заради справедливості, варто зазначити що там хоча би ніхто не загинув, на відміну від майда*на під номером 2. Оце реально було розводилово, памятаєте як "куля в лоб" людей гнав на смерть, бив себе кулаком в груди і обіцяв що побіжить в перших рядах? А по факту тупо погнав стадо на смерть, а потім тупо на "будівництві  стіни" купу бабла поцупив і звалив з ним за кордон.Серйозно, нашій владі реально пощастило, такого тупого електорату ще треба пошукати. Ти біжи під кулі, заради того щоби шило поміняти на мило, а мило продовжило красти.

    НУ не ідіоти?
  • Petryk Pjatochkin

    Ну і кидалово ж це було...

    Petryk Pjatochkin reply Petryk Pjatochkin

    Антон Одобецький Доведіть.

    Антон Одобецький reply Petryk Pjatochkin

    Petryk Pjatochkin якби не то "кидалово", то у нас давно би була "Білорусь-2".

    Читач75 reply Антон Одобецький

    А що Білорусь? Ти дурню там був, хоча б сам кордон і прикордонний пост їхній бачив, вже не кажучи про все інше, є різниця з нашою будкою, ямами біля неї і іржавим шлагбаумом

    Nope Hope reply Антон Одобецький

    Брехня, якщо брати перший майдан, то янукович все рівно став потім президентом, по факту нічого не помінялося, просто відтермінувалося.

keyboard_arrow_up