Через коронавірус пробне ЗНО діти будуть проходити вдома: є два способи (ВІДЕО)

Через коронавірус пробне ЗНО діти будуть проходити вдома: є два способи (ВІДЕО)
  • Пробне ЗНО можна буде пройти двома способами: онлайн чи у паперовому зошиті.

  • На 15 червня заплановано пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури.

  • На 17 червня – з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, а також з іноземних мов (англійської, іспанської, німецької та французької).

У зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації учасники пробного ЗНО проходитимуть тестування 15 і 17 червня вдома, а не у закладах освіти, повідомляє "Урядовий портал". Рішення про скасування пробного ЗНО у закладах освіти Уряд ухвалив 12 червня 2020 року через зростання кількості хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19.

“Всі пункти тестування були готові до проведення пробного ЗНО. Але у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації Уряд ухвалив рішення про скасування пробного ЗНО у закладах освіти. Дати проведення основної сесії ЗНО наразі залишаються без змін”, – зазначила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Український центр оцінювання якості освіти закликає учасників пробного ЗНО та залучених осіб не приходити до пунктів тестування 15 та 17 червня і натомість пройти тести дистанційно у ці ж дні. Інструкцію, як це можна зробити, розміщено на сайті УЦОЯО.

Відео дня

“Ми розуміємо, що пробне ЗНО – це можливість для учнів спробувати свої сили, відчути атмосферу та краще психологічно підготуватись до основної сесії. Але ми змушені гнучко реагувати на динаміку захворюваності. УЦОЯО забезпечить можливість пройти пробне ЗНО не виходячи з дому. Кожен зареєстрований на пробне ЗНО зможе завантажити тестовий зошит і бланк відповідей, надіслати відповіді до сервісу визначення результатів та отримати свій бал”, – додала т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Крім виконання завдань онлайн, є можливість отримати паперові зошит і бланки та заповнити їх вдома. Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомляє РБК-Україна.

"Якщо немає можливості зробити це через особистий кабінет, то дитина має прийти до закладу освіти, де мало пройти пробне ЗНО. Там її зустріне інспектор, який передасть зошит з формою і зі всіма завданнями. Зробить ці завдання вдома, і потім вже надішле це на перевірку", - зазначив Степанов.

Він також додав, що рішення було прийнято у зв'язку з великою кількістю дітей, які зареєструвалися на пробне ЗНО.

До слова, на 15 червня заплановано пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури. На 17 червня – з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, а також з іноземних мов (англійської, іспанської, німецької та французької).

Нагадаємо, основна сесія тестування запланована з 25 червня до 17 липня. До зовнішнього незалежного оцінювання допускатимуть осіб із температурою нижче 37,2 С, без ознак респіраторних хвороб та у захисних масках.

Президент Володимир Зеленський доручив безкоштовно провести пробне зовнішнє незалежне оцінювання у формі онлайн-тестування, повідомляє "Урядовий портал".

За словами Міністра фінансів Сергія Марченка, загалом на проходження пробного ЗНО зареєструвалися понад 362 тисячі учасників.

"Сплачені кошти за проходження ЗНО у розмірі майже 53 млн гривень будуть компенсовані у повному обсязі", - зазначив Сергій Марченко.

Про механізм повернення коштів, сплачених за пробне ЗНО, буде повідомлено додатково найближчим часом.

Довідка

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання є добровільною та платною послугою для учасників.

Вартість одного тестування складає від 138 до 150 гривень залежно від регіону. У вартість пробного ЗНО входить оплата послуг за укладання тестів, переклад цих тестів мовами національних меншин, підготовка, друк та комплектування тестових зошитів, бланків відповідей та інформаційних бюлетенів, доставка матеріалів до пункту тестування, оплата праці працівникам, які залучені до організації та проведення та виконання заходів із визначення результатів пробного ЗНО.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up