На Тернопільщині обстежили укриття всіх навчальних закладів. Наразі половина з них повністю готові

На Тернопільщині обстежили укриття всіх навчальних закладів. Наразі половина з них повністю готові

Спеціальна комісія обстежила всі укриття навчальних закладів Тернопільщини

Спеціальна комісія обстежила 100% захисних споруд у навчальних закладах Тернопільщини.

Про це повідомляє голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш.

615 закладів освіти області повністю готові до використання. Частина закладів отримала рекомендації щодо покращення умов. Після усунення недоліків їх перевірять повторно.

Відео дня

«Цьогоріч навчальні заклади розпочнуть роботу за графіком – з 1 вересня. Освітній процес проходитиме як офлайн, так і дистанційно. Можливий варіант змішаного навчання», — каже Володимир Труш.

Як нам розповіла директор департаменту освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Ольга Хома, загалом у області є 1310 освітніх закладів. Це — дитячі садки та школи. Тож, судячи з цифр, представлених паном Трушем, лише половина закладів наразі мають готові укриття.

Зокрема, перевірили протирадіаційні укриття Вишнівецького професійного ліцею та Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою.

Вони оснащені електропостачанням, системами каналізації та водовідведення, природною та штучною вентиляцією, а також швидкісним інтернетом. Окрім цього, в сховищі є запаси питної води та медикаменти.

Укриття пройшли перевірку спеціальної комісії та готові приймати дітей на навчання.

Нагадаємо, що цього року в кожному закладі буде своя форма навчання. Там, де є укриття – зможуть навчатись офлайн або у змішаній формі. Де укриття немає – дистанційно. Щоб розпочати навчання у звичній формі, є обов’язкова умова – наявність укриття, яке відповідає вимогам та здатне вмістити усіх дітей та навчальний колектив, які перебувають у закладі.

 Читайте також:

Як заступнику міністра показували одне з кращих укриттів у школі біля Тернополя? Ми перевірили, що там

В Україні хочуть зробити англійську мову обов'язковою: кого зобов'яжуть володіти нею

У Шляхтинській гімназії готуються до очного навчання: в школі підготували першокласне укриття для дітей (ФОТО)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Polina Daineha

    Ага, от зараз прямо батьки прочитали кілька описів від Труша і поперли в школи своїх дітей😂 ну такі люди дивні. Готово - це коли не три стільця і пляшка води, а коли є вентиляції, каналізації і всі нормальні умови.
  • Василь Олійник

    А сховище за чий кошт має робитися?
  • Teren Teren

    Який ідіот ввів термін "офлайн", тобто ЛІНІЯ ВИМКНУТА (!) щодо навчання учнів в приміщенні школи? Як, яким чином поняття роз`єднаної лінії зв`язку має відношення до навчання учнів, що знаходяться в шкільному класі за партами? Придурки, блін... Навчання може бути ОЧНЕ, тобто, коли існує прямий фізичний контакт між учнями і вчителем в одному приміщенні і ЗАОЧНЕ, ДИСТАНЦІЙНЕ, коли вони знаходяться на певній відстані. А от тоді для їх комунікації якраз і використовуються різноманітні засоби зв`язку, від простого поштового листування до телефонного чи Інтернет-з`єднання (онлайн). А от коли Інтернет вимкнуто. тоді і настає офлайн.

keyboard_arrow_up