День вчителя: корупція чи подяка? Чи потрібно купувати подарунки? (опитування)

День вчителя: корупція чи подяка? Чи потрібно купувати подарунки? (опитування)
  • День вчителя в Україні традиційно відзначають у першу неділю жовтня, тому це свято з "плаваючою" датою.
  • Редакція "20 хвилин" вирішила запитати читачів, чи варто дарувати подарунки вчителям?


 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (30)
  • моє бачення

    Так. в Польщі теж є День вчителя. Але вчителю молодших класів збирають на горнятко з написом. І все. Нічого більше

    Анонім reply моє бачення

    100% те саме і в Америці .Була програма щодо української діаспори, яка вчиться в американських школах . Так ось того б......а ,що твориться у нас там взагалі відсутнє .Відсутні й......і батьківські комітети , ніхто нікому не є...... мозги за вікна ,двері ,підлогу, телевізори ну і євроремонти в цілому цими питання там займається держава .На день вчителя можуть чисто символічно подарувати якусь дрібничку все решта можуть розцінити як хабар, і тоді вже самого вчителя ставлять у незручне становище одним слово порядок .
  • Лікар

    20 хвилин, але ж День вчителя святкується у всьому світі і це Міжнародне свято. Яким чином це стосується «совка»?
  • Анонім

    На мою думку це вже не совдепія , а чистої води мутація цієї совдепії в гіршу сторону .Ну почнемо навіть з тої совдепії . Ще в мої роки, коли я вчився,то традиція дарувати квіти існувала ,але в ті складні часи люди дарували квіти вчителям ,які самі виростили на своїх дачних ділянках . Хто не вірить ,але таке було , що хтось дарував квіти ,а хтось не дарував ,але все це свято обходилось квітами ,і крапка ,і вчителям цього вистачало . Тепер перейдемо до середини 90-х, коли квіти стали на другому плані ,а на перший план цінилися продукти з села . Тепер перейдемо до кінця 90х , коли квіти і продукти відійшли на якийсь останій план , або це взагалі почалося рахуватися дурним  тоном , то в хід пішли пакети з кавою ,кониною,цукерками і конвертик з грошима . Тепер перейдемо у наші дні ,коли у людей після заробітків почали бродити грошові знаки вчителя вирішили вилізти на голову бо у них типу професійне свято . Через срані батьківські комітети прості люди мають прогинатися і організовувати свято . Чому сантехнік ,електрик ,слюсар ,інженер ,фармацефт  на своєму робочому місці не вимагає щоб хтось йому організовував свято у його професійний день .Професія вчитель це така ж професія як і всі інші ,і це пора розуміти ,що їх силою у школу ніхто не заганяв . Мало того ,що мають купу надбавок ,плюс доплата за престижність ,що мене взагалі оборює ,яка престижність  забудьте скоро вам і то знімуть і правильно зроблять. хочуть відсвяткувати свято значить варіантів купа можна в школі , можна в барі ,але не в робочий час ,і не за рахунок батьків .Зараз у школах зявився новий термін "булінг" тобто знущання над тими хто не здає гроші на забаганки вчителів , хто не виконує дурнуватих завдань  по типу сраколизтва тобто ті хто іде проти цієї системи . Виходячи з вище сказаного можу лише одне сказати батьківському комітету ,і тим хто закінчував педагогічний лише щоб збагачуватись і лобіювати свої інтереси за рахунок батьків - ІДІТЬ У СРАКУ.

    Marcus Aurelius reply Анонім

    Я тільки прокоментую фразу "закінчував педагогічний лише щоб збагачуватись". Моя мама, яка фігачила вчителем від 85-го по 2010, на копієчну зарплату (в 1990-99 ~30$; 2000-2003 ~40-60$; 2004-2010 ~80-220$). І зараз отримує пенсію 1673 грн, БИ ПРОСТО ОФІГІЛА із цих слів. Закінчити педагогічний щоб збагачуватись. Епічно.

    Анонім reply Marcus Aurelius

    Ви читайте уважно і на цю фразу дивіться ширше .В цій фразі сказано тим хто закінчував педагогічний щоб в майбутгьому наживатися на батьках . Щодо чесних педагогів тут все рівно, честь і хвала таким  . Не для кого не секрет ,що на сьогоднішній день в педагогічний поступають більше людей ніж того треба . Виникає питання ,що може 100% із тих хто у школу іде працювата за покликом душі . Ті хто іде за покликом душі працювати у школу таких одиниці а всі решта це типовий бізнес де якогось х...... батьки мають купувати книжки , спеціальні зошити .За рахунок батьків робляться ремонти , купляються телевізори, ноутбуки  та інша херня .Дивіться на питання ширше . Що ви мені приклад приводите своєї мами . Що ви мені розказуєте в усі часи педагогам жилося добре щось я не пригадую щоб педагоги жалілися що у них пенсія слабенька була . І що з того і у моєї мами більше 40 років стажу і також пенсія мінімальна так це не до мене питання це ви говоріть тим наперсточникам ,що зараз у керма.

    Marcus Aurelius reply Marcus Aurelius

    Ну і в райцентрі, де я живу, і тоді коли вчився, не дарували особливо ніяких подарунків. Скрутно тоді було жити, багато дітей ходили в одному одязі увесь рік.. А квіти, то звичайно залізно. Це була б неповага якась.
  • світлана

    `Дякую вчителям за їхню важку працю . Адже наші солодкі дорогі дітки добре щекочуть нерви,поки подорслішають. Дай Боже їм всім міцного здоровя ,красивої жіночої вроди  і гарного настрою .

    Анонім reply світлана

    Кажете важка праця , а як щодо професії лікаря де у руках лікаря життя людини , де треба по 8 годин робити операції , де лікарі дуже ризикують  заразитися від хворого . А як щодо шахтаря ,який спускається в шахту ,і ніхто йому не гарантує ,що він в кінці дня з цієї шахти вийде живим . А як щодо сантехніка котрому треба борсатися цілими днями в гавні ,чи брудних підвалах де мешкають і блохи ,і щурі та інша живність, але без цієї професії можете уявити ,що було б  .Вчителі самі знали куда вони ідуть працювати ,і з ким доведеться мати справу . Нех.... прирівнювати вчителів до якихось князьків чи стаханівців це така ж професія як і всі решта ,котрі мають різні напрямки і різну специфіку .

keyboard_arrow_up