Інклюзивно-ресурсний центр та медіатеку для особливих діток створять на Тернопільщині

Інклюзивно-ресурсний центр та медіатеку для особливих діток створять на Тернопільщині

Дружина Президента України Марина Порошенко та голова обласної державної адміністрації Степан Барна підписали Меморандум про долучення області до проекту Фонду Порошенка "Інклюзивна освіта - рівень свідомості нації". 

На Тернопільщині проживає 13 062 дитини, які потребують інклюзивних послуг. Зараз в області інклюзивною освітою охоплено лише 1% "особливих" дітей регіону.

Суть документа в тому, щоб діти з особливими освітніми проблемами області мали можливість навчатись у гідних умовах та здобули бажану професію.

Очікується, що станом на 1 вересня 2018 р. у створених центрах буде навчатися щонайменше 500 дітей з особливими освітніми потребами.

Відео дня

За словами голови ОДА, у рамках проекту передбачено виділення майже 3 млн. гривень на створення 18-ти інклюзивно-ресурсних центрів у Тернопільській області. На кожен із таких центрів буде спрямовано 170 тис. гривень. Кожна дитина, яка потребуватиме інклюзивних послуг, отримає фінансову підтримку з боку держави. 24 тис. гривень спрямують на кожен клас.

     - Цього року, за постановою Кабміну, також має запрацювати інклюзивно-ресурсний центр у всіх областях України, - зазначає  Марина Порошенко. - Тернопільщина – 19-та область, яка долучилася до проекту по впровадженню інклюзивної освіти. Я впевнена, що цей край покаже гарні напрацювання у цьому напрямку, — каже Перша леді.

  - Головною проблемою, через яку діти з особливими потребами не хочуть йти до шкіл, є те, що батьки самі не хочуть відпускати своїх чад, - зазначає Степан Барна. -  Вони вважають, що вдома створять для діток кращі умови навчання, аніж у закладах освіти. Тільки завдяки нинішньому підписанню документів, нам спільними зусиллями вдасться і в школах зробити все, аби «особливі» маленькі громадяни добре вчилися, - розповів пан Барна.Для створення якісних умов навчання дітей з особливими освітніми потребами дружина Президента передала керівництву області проекти Інклюзивно-ресурсних центрів, Ресурсної кімнати та Медіатеки.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії Від читача 17:19 У квітневому топі вакансій на Тернопільщині - водій, продавець, кухар, швачка, медсестра, лікар 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera 13:55 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт) 13:00 На фронті загинув Герой з Почаєва 12:05 Куди піти, що подивитися у Тернополі 17-21 квітня 11:30 У Тернополі відбудеться сесія міської ради — які питання вирішать 11:20 Лазерна епіляція Сandela 2+1. Кожна 3-тя процедура в подарунок! (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up