Скоро до школи: як вчитимуться діти в червоній та інших зонах карантину на Тернопільщині?

Скоро до школи: як вчитимуться діти в червоній та інших зонах карантину на Тернопільщині?

Бережани, Чортків та Бережанський район - у червоній зоні. Тому у навчальних закладах цих міст і району навчання буде проходити дистанційно: ТОДА.

Бережани, Чортків та Бережанський район - у червоній зоні. Тому у навчальних закладах в цих районах буде проходити дистанційно.

Про це повідомила начальниця управління освіти і науки облдержадміністрації Ольга Хома.

«Відповідно до рекомендацій МОЗ і ВООЗ, під час освітнього процесу в закладах необхідно дотримуватись принципів соціального дистанціювання і правил гігієни, використовувати засоби індивідуального захисту та уникати масових скупчень. Крім того, до початку навчального року засновникам закладів рекомендовано забезпечити школи дезінфікуючими та миючими засобами, засобами індивідуального захисту. Директори закладів мають обладнати у школах місця для обробки рук та збору використаних масок і рукавичок, а також створити умови для соціального дистанціювання та уникнення скупчень», - наголосила Ольга Хома.

Відео дня

До помаранчевої зони потрапили Тернопіль, Бучацький, Гусятинський, Заліщицький, Збаразький, Козівський, Лановецький, Монастириський, Теребовлянський, Тернопільський та Чортківський райони.

Жовтий рівень небезпеки визначено у Борщівському, Зборівському, Підволочиському, Підгаєцькому та Шумському районах.

Нагадаємо, у червоній зоні забороняється робота громадського транспорту, відвідування закладів освіти, діяльність ТРЦ, кафе та ресторанів. Крім того, діють обмеження помаранчевої зони.

Навчання з 1 вересня 2020 року відбуватиметься з впровадженням протиепідемічних заходів у закладах освіти, нагадують у Центрі громадського здоров'я України.

Відповідно до затверджених протиепідемічних заходів, співробітники допускаються до роботи за умови використання засобів індивідуального захисту (респіратора, захисного щитка або маски, зокрема виготовленої самостійно) та після вимірювання температури безконтактним термометром.

Співробітник повинен повідомити свого керівника, якщо він має симптоми ГРВІ, або температуру тіла понад 37,2 °С. Такий співробітник не може бути допущених до виконання обов’язків та має звернутися до сімейного лікаря.

Працівники загальноосвітніх навчальних закладів повинні:

🔹поширювати серед учнів інформацію про заходи профілактики;

🔹слідкувати за самопочуттям та здоров’ям учнів;

🔹дотримуватися правил респіраторної гігієни;

🔹змінювати маску щотри години. Працівники харчоблоку — маску і рукавички. Перед та після слід ретельно мити руки або обробляти їх спиртовмісним антисептиком.

Керівництво закладу освіти забезпечує розробку алгоритму дій у разі реєстрації випадку COVID-19 та затверджує новий графік навчання, щоби запобігати скупченню учнів. Час початку та завершення занять для класів і груп має бути різним. Графік харчування також формується з урахуванням максимальної кількості учнів, які можуть одночасно отримувати та вживати їжу, дотримуючись дистанції у один метр.

Вхід до закладу освіти дозволено працівникам, учням та людям, які супроводжують осіб з інвалідністю.

Вхід до закладів освіти учнів дозволяється тільки за наявності маски або респіратора. Маски під час занять можна не використовувати. Під час пересування носіння маски обов'язкове для всіх, крім учнів 1—4 класів.

На всіх входах до закладу мають бути місця для обробки рук антисептичними засобами. Оброблення антисептиками доцільне у разі відсутності доступу до проточної води. Основним заходом гігієни є миття рук з милом.

Після кожного заняття необхідно провітрювати приміщення щонайменше 10 хвилин.

Після занять необхідно продезінфікувати поверхні: дверні ручки, столи, місця для сидіння, перила тощо.

Функціонування питних фонтанчиків на території закладів освіти не дозволяється.

У їдальнях відстань між столами не повинна бути менша 1,5 м. Сидіти за ними можуть не більше 4-х осіб.

У закладі має бути централізований збір та утилізація використаних засобів індивідуального захисту.

Перевізник, який возить дітей та працівників, повинен забезпечити дезінфекцію салону транспорта в кінці робочої зміни.

У разі підтвердження випадку COVID-19, усі учні класу проходять самоізоляцію.

Тим часом РБК-Україна повідомляє, що Міністерство охорони здоров'я і Міністерство освіти ще продовжують роботу над протоколами, що регулюють навчальний процес у школах. Для учнів буде забезпечена можливість, але не обов'язок, дистанційного навчання.

Про це розповів інформований співрозмовник РБК-Україна в Кабміні.

"МОЗ і Міносвіти працюють вже два місяці над цим, над протоколами безпеки для учнів", - сказав він.

Співрозмовник зазначив, що фінальна версія протоколів буде готова в неділю-понеділок і доведена до управлінь освіти в регіонах.

Крім того, джерело підкреслило, що проблема безпеки в школах посилюється виборами, бо в школах часто розміщуються виборчі комісії.

"Над цим фахівці теж працюють. Швидше за все, під час виборів, на пару днів буде рекомендовано перервати навчальний процес, поки в школах працюють виборчі комісії", - сказав він.

30 серпня міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів на брифінгу, за яких умов школи можуть перейти на змішане навчання. Мова йде про навчання безпосередньо в школі, а також дистанційно.

Він зазначив, що, згідно з рекомендаціями МОЗ, припиняється навчання в школі та вона переходить на дистанційне навчання виключно у разі перебування в "червоній" зоні епідеміологічної небезпеки.

"Якщо школа з точки зору освітнього процесу вважає, що можна, не перебуваючи на "червоному" рівні, наприклад, на "помаранчевому" рівні зробити такий процес навчання змішаної форми - дистанційне і безпосередньо стаціонарна у школі - це вже питання, яке вирішується на рівні школи", - повідомив Степовий.

Глава МОЗ додав, що перехід на повністю дистанційне навчання можливий лише у разі знаходження району або міста у "червоній" зоні.

"Але виключно перехід на дистанційне навчання, тобто коли припиняється процес навчання в школі - це виключно, коли є "червоний" епідеміологічний рівень небезпеки в районі або місті", - заявив міністр.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Миколай Сирбу

    Мы сами должны навести порядок в этой Стране!!!Я извиняюсь бо я учил русский язык.
  • Ольга Щербата

    Головне виборчі дільниці будуть розміщені в школах.
  • Роман Галамай

    Це піздець усім піздецям. Одягати на дитину намордник, який не від чого не захищає, а буде калічити її здоровя. Яке пояснення, СУКИ??? Для чого дітям намордники? Щоб нагнути та скалічити? Вам що мало рабів і знищених вашими руками?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільськомцу районі врятували 650 свиней 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up