У Тернопільських школах вчитимуть, як успішно будувати міцну сім'ю

У Тернопільських школах вчитимуть, як успішно будувати міцну сім'ю
  • Рішення про впровадження у школах міста факультативу "Основи сім'ї" затвердили на засіданні міськвиконкому 5 вересня. 
  • Раніше петицію із відповідним проханням зареєстрували тернополяни. Вона набрала необхідну кількість голосів для розгляду. 

- Ми хочемо ввести поетапне викладання факультативного курсу "Основи сім'ї" у 10-11-их класах, - зазначила під час виконкому начальник управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк. - Я вважаю, що курс потрібний для учнів. Ми позитивно ставимось до цього. Раніше багато обговорювали таку тему на виховних годинах, а зараз це буде у систематичному порядку. Хто б ким не став - уявлення про правильне формування сім'ї дуже важливе.

Факультатив із 1 вересня цього року вже впровадили у чотирьох школах міста. У інших - курс водитимуть поступово. Право викладати його мають вчителі, що мають гуманітарну освіту або викладають основи здоров'я чи біологію та пройшли спеціальні курси. 

Рішення міськвиконком прийняв на основі петиції, яку підписали 314 тернополян.

Відео дня

- Сучасна сім’я, як соціальний інститут супроводжується тривожними ознаками її дезорганізації – збільшенням кількості розлучень, сімейно-побутових конфліктів, саме тому пропонуємо впровадити у 10-11 класах закладів загальної середньої освіти м. Тернополя програму, затверджену Міністерством освіти України «Основи сім’ї». Цей курс сприятиме продуктивності та якості виховної роботи, та стане корисним для саморозвитку батьків; має допомогти учням збагнути сутність та цінність шлюбу, сім’ї, батьківства, подружніх і батьківсько-дитячих відносин, розкрити можливості й передумови для реалізації ними своїх прагнень та інтересів у житті, набуття громадських якостей, -йдеться у тексті петиції. 

У Тернопільській ЗОШ №24 факультатив ввели вже  із 1 вересня. 

- Нам дуже сподобалась ця ідея. Дисципліну вивчають у 11-их класах, - каже директор школи Ігор Каразія. -У вчительки, яка викладатиме факультатив, - щаслива сім'я. Вона - мама та бабуся. Ми вважаємо, що це правильно. Ми хочемо, щоб у наших учнів були міцні, успішні, щасливі українські сім'ї. В 11-му класі є певна кількість годин, які потрібно використати на якісь предмети. Ми вирішили, що він буде цікавим та корисним для дітей. Самі учні на введення курсу відреагували дуже позитивно. Які будуть результати, зможемо сказати, коли учні вивчатимуть курс хоча б кілька місяців. 

Як думаєте ви,  чи потрібно вводити курс у всіх школах? Відповідь залишайте у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ярослав

    Жінки будуть вчити дітей, зокрема, серед яких будуть і хлопчики, як будувати сім'ю) Новий слогАн - зажени чоловіка під каблук ще з дитинства)
  • Пустило

    Як в європі,ая.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити Від читача 10:03 На Тернопільщині шукають роботу 554 переселенці 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up