Як виграти безкоштовну поїздку до Польщі чи планшети знають розумні школярі зі всієї України

Як виграти безкоштовну поїздку до Польщі чи планшети знають розумні школярі зі всієї України

Інтелектуальний турнір між школярами „Народжені перемагати” відбувається 2-3 березня в Тернопільському національному економічному університеті. Кубок ректора ТНЕУ виборюють близько трьохсот учнів з Тернополя і Тернопільської області, Львівщини, Волині, Донбасу.

-  Ми повинні підтримувати талановиту молодь. В цій залі зібралось майбутнє України, і ми повинні цьому майбутньому дати «зелене світло»,  - сказав ректор ТНЕУ Андрій Крисоватий. 

На турнірі старшокласники дискутують за вибором на правову, історико-філологічну або соціально-психологічну тематику. У команді по п’ять учасників. Команда може брати участь в роботі лише одного напрямку.

- Беремо участь у правничій секції турніру. Мої учні, особливо ті, які хочуть отримати  юридичну освіту, запалилися ідеєю позмагатися з однолітками, - розповідає вчитель історії та правознавства з Підволочиська Людмила. -  Самі й підготували презентацію для заявки на цей Кубок. Сподіваємось, що покажемо гідний результат.

Відео дня

В рамках кожної секції команди ведуть між собою дебати на важливі суспільні теми, щоб показати вміння чітко і логічно мислити, аргументовано відстоювати власну думку.

В рамках дебатів кожна команда побувала у трьох ролях: Доповідача, Опонента та Рецензента. Незалежне жюрі із викладачів ТНЕУ оцінювало відповіді учасників.

Серед пропонованих до обговорення питань були виборність суддів в Україні, поняття патріотизму та інші. Були і цікавіші теми для школярів.

До прикладу, бурхлива полеміка виникла в одній із груп стосовно соціальних мереж. Одні послідовно відстоювали думку про корисність постійної комунікації в інтернеті, інші наводили багато прикладів їх руйнівної дії на психіку дітей, наприклад історію про низку, провокуючих суїцид, сайтів, відомих як «Сині кити».

Відбірковим етапом турніру стали презентації, які представники шкіл повинні були підготувати до першого грудня 2016 року і відправити на електронну скриньку оргкомітету. Переможці першого етапу здобули можливість взяти участь у дебатах 2 березня (II тур).

Завершальний III етап відбудеться 3 березня і матиме форму вікторини, а капітани будуть змагатися між собою в ерудиції. Три найкращих команди - по одній від секції — отримають право безкоштовно відвідати Польщу, а троє найкращих гравців виграють планшети. Крім того, усі учасники отримають рекомендації для зарахування на юридичний факультет економічного університету.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up