В МОН пояснили, з яких предметів і коли вчителі можуть не ставити оцінки за 12-бальною шкалою

В МОН пояснили, з яких предметів і коли вчителі можуть не ставити оцінки за 12-бальною шкалою

Мова йде, зокрема, про фізкультуру, трудове навчання, уроки музики та малювання.

 

В умовах карантинних обмежень навчальний заклад має право запровадити власну шкалу оцінювання результатів навчання. Зокрема – використовувати формат «зараховано»/«не зараховано» щодо деяких предметів.

Про це йдеться на сайті Міністерства освіти і науки, яке підготувало відповіді на поширені запитання щодо організації освітнього процесу в умовах карантину.

Зокрема, розглянули питання надання дозволу на здійснення оцінювання з деяких предметів не за 12-бальною шкалою, а - «зараховано»/«не зараховано» у разі проведення понад 50% уроків у дистанційному форматі. 

Відео дня

Йдеться про «Фізкультуру», «Трудове навчання», «Образотворче мистецтво», «Музичне мистецтво», «Основи здоров’я» та окремі предмети варіативної складової.

В МОН щодо цього вказали, що можливість запровадження власної шкали оцінювання результатів навчання учнів визначена Законом України «Про повну загальну середню освіту».

«Згідно із частиною четвертою статті 17 Закону за вибором закладу освіти оцінювання може здійснюватися за власною шкалою оцінювання результатів навчання учнів. У разі запровадження закладом освіти власної шкали оцінювання результатів навчання учнів ним мають бути визначені правила переведення до системи оцінювання, визначеної законодавством», - йдеться в повідомленні.

З огляду на зазначене МОН не рекомендує застосовувати шкалу «зараховано»/«не зараховано» до тематичного (семестрового, річного) оцінювання предметів інваріантної складової.

Карантин та українські школи

Навчальний процес в українських школах наразі залежить від приналежності навчального закладу до одної з зон карантину, повідомляє УНІАН.

Попри те, що школи поступово закриваються по всій країні, в Міносвіти непохитні і не бачать передумов для тотального повернення до дистанційного навчання.

За словами в.о. глави відомства, Сергія Шкарлета, все буде залежати від того, в якій зоні буде знаходитися та чи інша адміністративно-територіальна одиниця.

Кабмін нещодавно дозволив роботу шкіл в червоних зонах. Згідно з ухваленим рішенням, відвідування навчальних закладів буде заборонено в разі, якщо на самоізоляцію відправлять більш ніж половину класів.

За перші тижні навчання по всій країні захворіли 800 школярів, тому на самоізоляцію відправили майже тисячу вчителів і більше тисячі класів.

Занзначимо, що за інформацією управління освіти, станом на ранок 21 вересня, на карантин у Тернополі закрили 7 класів. 3 із них - у школі №3. 

Читайте також Як працюватимуть школи у Тернополі та області із переходом у "помаранчеву зону"
 



 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up