В уряді визначили, як працюватимуть дитсадки, школи та виші під час карантину

В уряді визначили, як працюватимуть дитсадки, школи та виші під час карантину

Тмчасовий в. о. міністра освіти та науки Сергій Шкарлет повідомив, як працюватимуть дитсадки, школи та вищі навчальні заклади в умовах помаранчевої зони.

Помаранчевий рівень карантинних обмежень означає, що дитячі садочки та початкові класи працюють у звичному режимі. Для шкіл та вишів встановлені обмеження у 20 осіб в аудиторії.

Про це на брифінгу сказав тимчасовий виконувач обов'язки міністра освіти та науки Сергій Шкарлет, повідомляє РБК-Україна. 

Відео дня

"На сьогодні по всій країні встановлений помаранчевий рівень небезпеки та карантинних обмежень. Дитячі садочки та початкові класи працюють у звичному режимі із дотриманням норм карантинного режиму", - сказав він.

Заборонено відвідування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, спортивної та спеціалізованої мистецької освіти, якщо більш ніж 50% учнів та персоналу закладу освіти перебувають на самоізоляції через контакт з особою, в якої підтвердили COVID-19.

Закладам професійноїфахової передвищої та вищої освіти рекомендовано проводити навчання за змішаною або дистанційною формою з внесенням змін до графіка освітнього процесу та розкладу занять. 

За його словами, "важливо, що відвідувати заняття учні профтехів чи студенти вишів можуть групами не більш, ніж 20 осіб".

Нагадаємо, 2 грудня прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду заявив, що карантину вихідного дня в Україні більше не буде. При цьому уряд розробляє збалансоване рішення про посилення карантину в країні.

До рішення уряду щодо посилення карантину на вихідних і в будні будуть діяти обмеження помаранчевої зони.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Люда Горуц

    Одним словом світлофор на ремонті
  • СТУГНА П

    Практика показує та і вчені довели ,що одним із джерел зараження є діти, які фактично є переносчиками ковіду, але самі діти навіть і не підозрюють ,що вони є носіями оскільки відсутня симптоматика . Кожен день заражається купа вчителів і дітей. Виникає питання чому МОН не відправляє на дистанційку хоча б школярів 5-11 класів .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up