Випускники отримуватимуть по 100 тисяч гривень за ЗНО. Які умови?

Випускники отримуватимуть по 100 тисяч гривень за ЗНО. Які умови?

Українські школярі отримуватимуть грошові премії за відмінні результати на зовнішньому незалежному оцінюванні. 

"Держава має стимулювати дітей до кращого навчання – в Україні", про це повідомила секретар Комітету з питань освіти, науки та інновацій Наталія Піпа на своїй сторінці у соцмережі. 

Також пані Наталія зазначила, що по 100 тисяч гривень премії отримають 30 випускників, які отримають найвищі бали на ЗНО.

"Для цього сума балів з чотирьох предметів має бути 790 і більше, у тому числі один предмет на 200 балів", розповіла вона.

Відео дня

29 січня Верховна рада схвалила проект про премії для кращих учасників зовнішнього незалежного оцінювання. За нього проголосували 312 нардепів, передає РБК Україна.

Преміювати будуть учасників ЗНО, що вступатимуть до українських вишів.

Якщо до переліку претендентів потрапило менш як тридцять осіб або їх тридцять рівно, премію присуджують усім із них.

У разі ж, якщо до переліку претендентів потрапило понад тридцять осіб, її присуджують лише тим, чий результат (загальна сума балів із чотирьох навчальних предметів) є більшим щонайменше на 1 бал за результат тридцять першого претендента у переліку.

Нагадаємо, у Чортківській громаді грошову премію у розмірі 20 тисяч гривень виплачуватимуть випускникам, які складуть хоча би одне тестування зовнішнього незалежного оцінювання на максимальні 200 балів.

Про це повідомили на сайті Чортківської міської ради.

Окрім виплат за складання ЗНО на максимальний бал, програмою передбачено виплати стипендій Чортківського міського голови переможцям обласних та Всеукраїнських етапів олімпіад; Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України; обласного етапу Всеукраїнських творчих конкурсів.

Також виплати передбачені і для вчителів, чиї учні стали призерами вищезазначених олімпіад. За І місце учневі виплатять стипендію у розмірі 3000 грн, ІІ місце – 2700 грн, ІІІ – 2400 грн. Якщо ж один учень стане призером відразу кількох олімпіад, то за кожну перемогу отримуватиме додаткові гроші. За кожне наступне І місце – ще по 1200 грн, ІІ місце – по 900 грн, третє – 600 грн. У свою чергу, вчителі, чиї діти стали призерами олімпіад – отримають 1800 грн (+900 грн за кожного наступного учня), друге – 1500 (+600), третє – 1200 (+300).
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up