Партнер рубрики Освіта

Як мають працювати школи та дитсадки у зв’язку із ускладненням погоди. Рекомендації МОН

Як мають працювати школи та дитсадки у зв’язку із ускладненням погоди. Рекомендації МОН

При надзвичайних погодних умовах, а також надзвичайних ситуаціях засновник (засновники) закладу освіти можуть самостійно схвалювати рішення про тимчасове призупинення навчання учнів.

 

У зв’язку зі складними погодними умовами та зниженням температури повітря, Міністерство освіти і науки України рекомендує вжити невідкладних заходів, спрямованих на збереження здоров’я дітей та належну організацію освітнього процесу.

Про це йдеться в листі МОН до керівників департаментів (управлінь) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій та керівників закладів загальної середньої освіти.

«Просимо розглянути можливість організації навчання учнів з використанням технологій дистанційної освіти, інтернет-ресурсів; провести серед учасників освітнього процесу роз’яснювальну роботу щодо попередження переохолодження, техніки безпеки тощо», – зазначено в листі Міністерства. 

Відео дня

В МОН додатково інформують, що відповідно до пункту 7 розділу V Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я від 25.09.2020 № 2205, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 10 листопада 2020 р. за № 1111/35394, при надзвичайних погодних умовах, а також надзвичайних ситуаціях засновник (засновники) закладу освіти можуть самостійно схвалювати рішення про тимчасове призупинення навчання учнів.

120 закладів області перейшли на дистанційне навчання

Станом на 12 лютого 120 закладів освіти на Тернопільщині перейшли на дистанційну форму навчання у зв`язку з погіршенням погодних умов. Про це повідомила начальниця управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ольга Хома.

"Рішення про перехід на дистанційну форму навчання приймають навчальні заклади під час засідання педагогічних рад. Також вони визначають тривалість дистанційного навчання. Після покращення погодних умов усі навчальні заклади перейдуть на звичайну форму навчання», — зазначила Ольга Хома.

Чи йти дітям до школи — вирішують батьки

Нагадаємо, у Тернополі 12 лютого навчання в загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах Тернополя проводилося у звичному режимі. Проте, зважаючи на ускладнення погодних умов, а саме, зниження температури повітря, сильний сніг та хуртовини, відвідувати навчальні заклади у цей день діти могли на розсуд батьків, повідомляє пресслужба міської ради.
Міська рада повідомляла, що довідки про це приносити не потрібно.

Читайте У Тернополі 12 лютого діти відвідують навчальні заклади на розсуд батьків

Схоже повідомлення є і на сторінці Чортківської міської ради.

— Попри морози, школи та садочки Чортківської громади працюватимуть, але чи йти туди дітям – вирішуватимуть батьки, — йдеться у повідомленні. 

Із понеділка, 15 лютого, навчання в садочках та школах Чортківської міської територіальної громади буде проводитися у звичному режимі. Проте, зважаючи на ускладнення погодних умов, а саме суттєве зниження температури повітря та шквальний вітер, відвідувати навчальні заклади у період негоди діти можуть на розсуд батьків.

Якщо через погані погодні умови виникнуть проблеми дістатися до шкіл чи дитячих садочків, батьки можуть залишити дитину вдома, проінформувавши про це класних керівників чи вихователів. Жодних довідок за пропуск у цей період в навчальний заклад пред’являти непотрібно. Про це йдеться у наказі управління освіти, молоді та спорту Чортківської міської ради, виданим начальницею Людмилою Поліщук.

Читайте також 120 закладів освіти на Тернопільщині перейшли на дистанційну форму навчання через погіршення погоди

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up