10 млн на Гаївський міст та 4,6 млн на новий транспорт: на що ще виділили кошти депутати міськради

10 млн на Гаївський міст та 4,6 млн на новий транспорт: на що ще виділили кошти депутати міськради
  • У п’ятницю, 6 вересня, завершила роботу 38 сесія міської ради. Основні питання, які розглянули депутати, – зміна до місцевих податків, створення наглядових рад та зміни до міського бюджету.
  • Про рішення, які прийняли на сесії міськради, на брифінгу розповів міський голова Тернополя Сергій Надал.    

Серед основних питань міський голова виділив зміну до бюджету міста Тернопіль, прийняття рішень про створення наглядових рад та внесення змін до питань про місцеві податки. Виділені кошти підуть на розвиток міста та різних сфер діяльності.

- Сьогодні на сесії було прийнято рішення про збільшення дохідної частини бюджету на 15 млн 284 тис. гривень, – розповідає міський голова Сергій Надал. – Це вдалося зробити за рахунок перевиконання плану надходжень за перше півріччя, а також за рахунок коштів, які надійшли як державна субвенція.

Кошти були виділені на різні галузі. На освіту виділили 2 331 000 гривень. Ці кошти підуть на ремонти приміщень, придбання нового обладнання та придбання шкільного автобуса. Управління житлово-комунального господарства отримало понад 25 млн гривень Ці кошти використають для продовження робіт по поточному ремонту магістральних та інших доріг, ремонт тротуарів, капітальний ремонт міжквартальних проїздів, капітальний ремонт житлового фонду та облаштування ще одного універсального спортивного майданчика на вулиці Тарнавського. Окрім того, близько 10 млн гривень виділили на будівництво Гаївського мосту.

Відео дня

Управління транспорту отримало 4,6 млн гривень. На ці кошти придбають автобуси та два тролейбуси.

Майже 1,8 млн гривень було спрямовано на потреби управління соціального забезпечення.

- Стосовно рішень щодо створення наглядових рад, хочу нагадати, що діюче законодавство передбачає створення таких рад, – розповідає міський голова. – Вони будуть займатися наглядовою діяльністю за найбільшими комунальними підприємствами Тернополя. До наглядових рад будуть входити представники громадськості, депутатського корпусу, органи виконавчої влади. Ці ради працюватимуть на громадських засадах. Це ще один крок для забезпечення прозорості та відкритості діяльності комунальних підприємств.

Стосовно надходжень до міського бюджету, депутати прийняли рішення по створенню платної парковки в центральній частині міста, а саме на вулиці Чорновола. Там облаштують 23 платних місця, які будуть давати додаткові кошти до бюджету.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • марина

    Чи довго ще той Надал буде брехати як надоіли його обіцянки бридко вже на нього дивитися
  • марина

    Чи довго ще той Надал буде брехати як надоіли його обіцянки бридко вже на нього дивитися
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:04 У кого можуть вилучити авто, за новим законом про мобілізацію 18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 16:25 Тернопільська модель, студентка ЗУНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up