11 серпня - Різдво Миколая Чудотворця

11 серпня - Різдво Миколая Чудотворця
  • Сьогодні, 11 серпня відзначають Різдво Миколая Чудотворця.
  • А в світському календарі пам'ятних дат - 11 серпня відзначають День будівельника, День працівників ветеринарної медицини, День пісочниці, День президентського жарта.

Чи асоціюється у вас сьогоднішній день і серпень зокрема зі святим Миколаєм Чудотворцем? Ні? А дарма: саме 11 серпня в багатьох церквах відзначають Різдво (тобто народження) святого Миколая-Угодника. Свято це поки що неофіційне й недостатньо відоме широкому загалу вірян. На сьогодні християни святкують лише три Різдва: Спасителя, Богородиці та Іоанна Предтечі, але цілком можливо, що до них невдовзі додасться й Різдво Миколая Чудотворця, архієпископа Мір Лікійських. Як відомо, Миколая вшановують (цілком офіційно) двічі на рік: 22 травня (перенесення мощей) і 19 грудня (блаженне успіння). Особливо урочистим є «зимовий Миколай», який збігається з новорічними святами. Звісно, ані точної, ані приблизної дати народження святого Миколая не існує – тільки рік, і то – теж приблизний. А народився майбутній святий у місті Патара (Лікія, нині територія Туреччини).

Також цього дня Церква вшановує пам’ять мученика Каллиника Кілікійського, котрий жив у ІІІ-ІV століттях. В народі його ім’я стійко пов’язували з калиною. На цю пору калина була ще зеленою, але все одно за ягодами передбачали: якщо вони були ще геть зеленими – осінь буде пізня і суха, а якщо вже встигли пристигти – ранньою і дощовою.

Іменинники сьогодні: Михайло, Костянтин, Данило, Анатолій, Олексій, Серафима.

Відео дня

У другу неділю серпня працівники будівництва відзначають своє професійне свято – День будівельника. Будівельників вважають представниками однієї з найбільш мирних, творчих професій у світі. Вони не тільки зводять нові будівельні об'єкти, але ще і реконструюють, відновлюють старі.

Професійне свято День будівельника відзначають всі ті, хто так чи інакше причетний до будівництва - будівельники, муляри й теслі, архітектори та проектувальники, загалом, всі працівники будівельної галузі та її ветерани. День будівельника встановлений в незалежній Україні Указом президента в 1993 році.

Як і у будь-якого свята, у Дня будівельника є свої традиції. Мабуть, найприємніша - це здача нових об'єктів. 

Колектив "20 хвилин" вітає будівельників з професійним святом!

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up