Партнер рубрики Події

20-річна сирота Олена Піх отримала нове житло в райцентрі

20-річна сирота Олена Піх отримала нове житло в райцентрі
  • Олена Піх вже замовила у нову квартиру диван та шафу. Дівчина розповідає, що вже готується до переїзду. 
  • Квартиру придбали за кошти субвенції з державного бюджету. Ключі Олена отримала 22 жовтня. 

- Зараз я живу у свого хрещеного тата в селі Нова Брикуля, що більш, ніж 20 кілометрів від райцентру. Працюю в аптеці у Теребовлі і кожного дня мені доїжджати з села дуже важко, - розповідає Олена. 

Дівчина каже, що 22 жовтня вже відсвяткувала новосілля, на яке приїхали представники влади. Квартиру освятив місцевий священик.

- У тому, щоб я отримала нову квартиру, мені допомагало дуже багато хороших людей. Серед яких начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Ліда Борецька. Я дуже рада, що вони зустрілись у моєму житті, - каже дівчина.

Відео дня

П'ять років тому в Олени Піх померла мати. Спочатку вона жила із вітчимом, а потім - із сім'єю хресного батька. Донедавна дівчина лише мріяла про нове помешкання.

- Квартира, яку отримала Олена Піх, — однокімнатна, загальною площею 21,2 м. кв. з капітальним ремонтом та новою сантехнікою. Житло придбане за кошти субвенції з державного бюджету за клопотанням із райцентру. Вартість, враховуючи витрати, пов’язані з купівлею та сплатою передбачених законом податків, зборів і платежів, - 307 тис. 292 грн, - розповідає начальник служби у справах дітей Тернопільської облдержадміністрації Ростислав Дрозд. 

Пані Борецька каже, що квартиру шукали довго, розглядали різні варіанти, але останній видався найкращим, бо квартира з ремонтом, зі зручним розташуванням. 

- Ми вдячні і попередній власниці квартири, яка дуже людяно поставилась до усієї тяганини з документами, - каже Лідія Борецька.

До речі, цьогоріч субвенція з держбюджету  становить 7 млн 60 тис. грн. За ці кошти для шести осіб з числа дітей-сиріт вже придбали дві трикімнатні соціальні квартири у Тернополі, а в районах області - ще три однокімнатні квартири та одну двокімнатну.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олена

    Ira Evelina, звідки стільки сарказму? Хіба не можна просто порадіти за дитину-сироту? Чому у нас такі злі і заздрісні люди?  Так, квартира невелика, але самотужки, без батьків, дівчина не змогла б і такої придбати. Якщо Вас щось не влаштовує, не реагуйте і не пишіть дурниць. Повторюсь ще раз: просто порадійте за дитину!
  • Ira Evelina

    Загальна площа аж 21 м !!!

    Василиса reply Ira Evelina

    Для молоді це нормальне житло. Такі житла ще називаються смарт-квартира. Плюс дівчині передали квартиру з ремонтом і сантехнікою. Заїжджай і живи.  В Києві подібне житло 20 м2 коштує в районі 500 тисяч гривень.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up