30 апаратів штучної вентиляції легень отримають лікарні Тернопільщини

30 апаратів штучної вентиляції легень отримають лікарні Тернопільщини
  • Для медичних закладів Тернопільщини благодійна організація з Данії “Bevar Ukrainе” передає гуманітарну допомогу у вигляді медичного обладнання.
  • Вантаж прибуде сьогодні, 22 квітня, на базу спеціального медичного постачання м. Збараж. 

Про це повідомляє пресслужба обласної держадміністрації.

«Вантаж, дуже цінний і необхідний в умовах пандемії коронавірусної інфекції COVID-19. Очікуються:

- 30 апаратів штучної вентиляції легень;

Відео дня

- аналізатори крові;

- обладнання для хірургічних операційних;

- рентген обладнання;

- лікарняні функціональні ліжка;

- розхідні медичні матеріали та вироби медичного призначення», – інформує керівник благодійного фонду "Світло Реформації", представник “Bevar Ukrainе” Іван Гонтар.

“Bevar Ukraine” - Данська благодійна організація направлена на допомогу Україні. Налічує більш, як 350 членів та 5 відділень по всій Данії. Членами організації є як і українці, так і данці, які хочуть допомогти Україні в нелегкі часи її історії.

Організація заснована в 2014 році, як заклик про медичну та гуманітарну допомогу у зв'язку із війною на сході України. Основними надавачами допомоги стали данські лікарні, комуни, компанії, фонди, церкви та інші благодійні організації, а також окремі люди. Щороку «Bevar Ukraine» допомагає десяткам закладам по всій Україні, основними отримувачами допомоги є сиротинці, освітні та дитячі заклади, лікарні та хоспіси, будинки людей похилого віку. З 2014 року в Україну відправлено 30 вантажівок та 2 літаки медичної та гуманітарної допомоги.

«Світло Реформації» - це благодійний фонд заснований членами церкви євангельських християн баптистів. Місія фонду - це служіння Богу через допомогу нужденним, для цього залучаються закордонні та українські доброчинці, християнські місії та церкви. "Світло Реформації" співпрацює із благодійниками з декількох країн Західної Європи. Офіс фонду та склад допомоги знаходиться в м.Тернопіль. Початок гуманітарної справи було покладено ще в далекому 2008 році. Основними отримувачами допомоги є лікарні, геріатричні пансіонати, хоспіси, територіальні центри надання соціальних послуг, школи, інтернати, реабілітаційні центри, благодійні фонди, Церкви, а також армія та переселенці.

Отримано та надано понад 500 т допомоги (в середньому 8 вантажівок в рік).

Читайте також Що мають у районах, аби лікувати хворих на коронавірус? Ексклюзив "20 хвилин"

В Україні станом на 22 квітня підтверджено 6 592 випадки COVID-19. За добу підтвердили 467 випадків, повідомляє МОЗ.

На амбулаторному лікуванні 4 466 пацієнтів, з них 334 дитини. Усього госпіталізовано 2 126 осіб, з них 97 дітей.

На апараті штучної вентиляції легенів знаходиться 92 людини.

Вважають, що важка форма Covid-19, коли необхідна штучна вентиляція легень, за інформацією BBC news, зачіпає близько 14% хворих.

Внаслідок ускладнень, викликаних хворобою, померла 174 людини, з них 90 чоловіків та 84 жінок. Серед померлих переважають особи віком від 50-ти років (85%).

Загалом 424 людини вже одужали, з них 27 дітей, — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

На Тернопільщині - за минулу добу через коронавірус захворіли 36 жителів області. Загалом в області уже 471 хворий на COVID-19.

Читайте також Чим забезпечені тернопільські лікарні та як довозитимуть на роботу медиків, які живуть за містом
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Хтоссь

    От напишіть, коли вже будуть.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up