Партнер рубрики Події

В Центрі громадські активісти виступали за доступне розмитнення автівок

В Центрі громадські активісти виступали за доступне розмитнення автівок
Андрій Човган каже, що під стінами Верховної Ради активісти ГО "Авто Євро Сила" сьогодні проводять акцію за "доступне розмитнення авто". На місцях же виходять активісти, аби показати, що однодумців у цьому питанні набагато більше, аніж приїхало до Києва

Представники громадської організації «Авто Євро Сила»  вийшли сьогодні, 6 вересня, під стіни облради на знак підтримки своїх однодумців, які проводять акцію в Києві. Там активісти вимагають у влади доступного розмитнення автівок.


Подібні акції, за інформацією активістів, відбуваються сьогодні у всіх обласних центрах. У Тернополі щоправда акція була доволі малолюдною. 


- Тернопільське  об’єднання «Авто Євро сила» збирається сьогодні під стінами Тернопільської облради, щоби показати, що ми є також на місцях, - каже представник організації Андрій Човган. -  Бо не всі мали можливість поїхати в Київ, вирватись. Наша громадська організація зараз стоїть під стінами Верховної Ради для того, щоби людям дали нормальні  розмитнення таке, яке в усій Європі. Бо там  автомобілі розмитнюються за копійки у порівнянні із зарплатами. загалом можна сказати, що безкоштовно. А ми  - Україна, як найбагатша країна Європи, платимо шалені мита, шалені податки  для того, щоб дозволити собі авто. То не правильно, бо авто зараз не розкіш, це засіб пересування.
Переплачувати колосальні суми за авто, на думку активістів, не  логічно. Окрім того, не всі мають можливість платити такі суми, які наразі встановлені в Україні. Адекватною сумою, яку  повинні сплачувати українці за розмитнення, на думку водіїв, є 500 доларів чи євро.

- Якщо в Україні є приблизно біля трьох мільйонів автомобілів на іноземній реєстрації, коли кожен дасть це розмитнення, це буде колосальне поступлення в бюджет, - каже Андрій Човган. -  Нам закидають, що власники на іноземній реєстрації творять ДТП, кримінал , є така статистика. Але у ДТП потрапляють і авто з українськими номерами, від цього ніхто не застрахований.  Але ми хочемо сказати – ось ми є,  ми не ховаємось, це моє авто, мій номер, візьміть гроші. Але сума повинна бути адекватною. 

Під стіни Верховної Ради активісти пішли, бо, за словами пана Андрія, саме там працюють люди, які зобов’язані дбати про  комфорт, добробут кожного українця.  На місцях  же виходять, аби показати, що вимоги активістів поділяє набагато більша кількість людей, ніж є під Радою. 

- У Верховній Раді сьогодні зробили собі вихідний, хоча  шостого вересня,  згідно з розпорядком, має бути робота в комітетах, але їх там сьогодні нема, - додає активіст.  Думаю, кожен українець мріє про таку роботу, коли  прокинувся і подумав, а чи не зробити собі вихідний!  

Єдина вимога активістів, за словами представника організації,   від влади  –  зробити доступним розмитнення, яке зможе собі дозволити собі кожен українець, придбавши авто десь за кордоном, а не переплачувати за незрозумілі податки  і купувати дорожезні, хай наші, але таки дорожезні авто.

Як приклад між різною вартістю розмитнення активіст  у різних країнах, активісти  називають суми на Volkswagen Passat B5. Зокрема, в Німеччині за розмитнення цього авто нічого не слід платити, за реєстрацію – 60 євро, аналогічно і у Литві. У Польщі  - розмитнення 3,6 % від вартості авто і 110 євро за реєстрацію. 

- Тепер в Україні – розмитнення 4638 євро , мито 200 євро, ПДВ – 1368 євро, реєстрація – 274 євро, -  перераховує Андрій Човган. - Загалом  понад 6  тис. євро. І це у країні, де невисокі зарплати і високий рівень безробіття. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Герасимчук Ростислав

    Андрюха, Ти правий, ми всі давно заслужили пересуватись на нормальних машинах по нормальних цінах.
  • Максим Мельник

    А скільки треба за b5 платити податку в Німеччині? Умніки нашлися, рахують тільки то шо їм треба
  • Місько Кузик

    може доцільніше виступати за підвищення рівня життя,щоб людина могла заробити на авто.а вони виступають шоб весь шрот європейський завтра був в Україні
  • test00 shuvo

    Маск? Ілон? то ти?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up