Партнер рубрики Події

Акція протесту на Гаївському мості. Люди готові перекривати дорогу (НАЖИВО)

Акція протесту на Гаївському мості. Люди готові перекривати дорогу (НАЖИВО)
  • На акції зібралось понад два десятки власників гаражів кооперативу "Гаївський". Люди кажуть, що через ремонтні роботи зробили незручний в'їзд, а заяв влада не чує. Тому змушені вдаватись до крайнощів.
  • На місці перебуває журналістка "20 хвилин". Деталі в тексті.

Від початку ремонтних робіт на вулиці Об'їзна у Тернополі власники гаражів, що розташовані поблизу дороги, із труднощами можуть туди потрапити. Вони скаржаться у редакцію "20 хвилин" та просять надати проблемі розголос.

Ремонт на цій ділянці дороги триває вже понад рік, а на той час почергово перекривають певні смуги руху. На початку липня обмежувачі встановили на дорозі яка веде до гаражів. Про це розповів один з активістів, який теж має гараж неподалік Гаївського мосту, пан Валентин.

Відео дня

Читайте також: На Гаївському шляхопроводі триває будівництво другої черги: що уже зробили? (ФОТО) 

— Гаражів тут приблизно дві сотні, люди звертались до влади з проханнями зробити нормальний заїзд, але реакції ніякої, тому сьогодні вирішили діяти рішуче, — каже чоловік. 

На місці 12 серпня зібрались небайдужі. Дорогу наразі не перекривали, але активісти кажуть, що готові і на такий крок, бо оббивають пороги чиновників вже тривалий час. Деталі  з акції дивіться на відео. 

— Раніше в'їзд до гаражів був практично одразу за мостом, зараз тут встановлені обмежувачі, а сам заїзд перенесли далі, до торгових точок. Це дуже незручно, адже ні великі автомобілі, ні комбайни, ні навіть пожежна машина не можуть там проїхати. Зараз є будівлі, у яких багато комунікацій і для того, щоб там зробити в'їзд потрібно їх усі нищити. Ми вже близько року боремось за цей в'їзд, і нас не чують, — каже голова гаражного кооперативу "Гаївський" Юрій Ласійчук. 

Наразі активісти повідомляють, що перемовини про те, чи виконають їх вимоги або ні, ще тривають. Але якщо реакції не буде, змушені перекривати дорогу. 

Немає опису.

Тим часом проблему між собою ділять Тернопільська міська рада та Великогаївська ОТГ. Перші кажуть, що гаражі не на їх території, отже, все мають вирішувати сусіди. Другі ж переконують: дорога ще тернопільська, проєкт реконструкції тернопільський, отже, і проблема їхня. 

Ми звернулись за коментарями в Тернопільську міську раду та Великогаївську ОТГ. 

— Ремонт вказаної дороги відбувається в рамках М-30, а територія гаражів — це вже не територія міста, а Великих Гаїв. Тож власники гаражів повинні спільно з владою даного населеного пункту знайти шляхи вирішення, — каже речниця міськради Мар'яна Зварич. 

Тут додають, що в межах проєкту ремонту М-30 не передбачено там окремих робіт.

Немає опису.

Голова Великогаївської ОТГ Олег Кохман каже, що про проблему теж знає.

— До мене звертались члени кооперативу, бо справді з 1992-го року мали заїзд в вказаному місці, зі сторони гаражів. Проєктно-кошторисну документацію розробляли у Тернопільській міській раді, вони цей заїзд перенесли. Люди не погоджуються. Я скерував листи в обласну адміністрацію, клопотання з проханням вирішити ситуацію, їх також надіслали також до міського голови Тернополя. Очікуємо на відповідь, — каже голова ОТГ. 

Наразі активісти чекають рішень від влади, але додають: терпіння не безкінечне, кажуть, що готові навіть самі знести обмежувачі та відновити старий варіант заїзду. Ми ж продовжуємо стежити за ситуацією.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up