Активісти під поліцією провели акцію "Мовчання вбиває!" (оновлене)

Активісти під поліцією провели акцію "Мовчання вбиває!" (оновлене)

Кілька десятків активістів зібралися на вулиці Валовій під приміщенням ГУ Нацполіції в Тернопільській області, аби згадати випадки побиття активістів, які досі не розслідували. 

Представники різних громадських організацій Тернопільщини зібралися під стінами поліції. Синхронно з колегами в інших українських містах вони проводять акцію "Мовчання вбиває!", якою нагадують правоохоронцям про їхній обов'язок - розслідувати напади на активістів. Їх за останній рік в Україні було понад 50.

- Кулаки, кастети, ножі, кислота, кулі. Більше 50 нападів на активістів лише за останній рік. 50 нападів і жодного замовника. Жодного, - кажуть організатори акції. - Тому що влада мовчить, а міністр МВС лише постить фото. В її світі активних громадян немає, вони лише заважають. Немає тих, кому не байдуже, хто заважає красти в воюючій країні. Кому честь, гідність та майбутнє України важливіші за будь-що.

Тернопільські активісти згадали напад на Ігоря Турського у лютому цього року. Нападників досі не покарали, а замовників не знайшли. Запитали також про розслідування вбивства кременчанина Віталія Ващенка

Відео дня

Через годину до учасників акції вийшли т.в.о. заступника начальника ГУНП в Тернопільській області Михайло Білецький та слідчий Віталій Пушкар, які відповіли на запитання активістів. 



На думку організаторів, активна громада повинна сказати своє слово, а влада повинна відповісти і перестати мовчати. Учасники акції наголосили, що між громадою і правоохоронцями не має бути протистояння, а співпраця. Вони також закликали поліцію не мовчати, якщо влада чинить на них тиск, а люди їх підтримають. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up