Акції протесту та перекриття доріг: як тернополяни ставляться до такого способу привернення уваги влади

Акції протесту та перекриття доріг: як тернополяни ставляться до такого способу привернення уваги влади

Перекривання дороги у Тернополі та області останнім часом стало способом вирішення проблеми. Такий вид акцій не є порушенням закону, тому люди, щоб привернути увагу влади виходять на проїжджу частину.

Останній приклад - перекриття вулиць Тарнавського і 15 квітня противниками торф’яних котелень. Такий вид протесту провокує конфлікти між активістами та водіями. Журналісти “20 хвилин” поцікавились у тернополян, як вони оцінюють такий вид привернення уваги.

Пані  Марія вважає, що перекриття доріг - це лише прохання про допомогу.

Відео дня

- Як на мене - це вже відчайдушний крок. Важко сказати чи це допоможе, бо сьогодні нічого неможливо передбачити. Якщо перекривають шлях транспорт - значить іншого виходу немає. Кожен просить про допомогу як вміє.

Тернополянці Анні не до вподоби такі види протестів.

- На мою думку такі перекриття - це спосіб радше привернути увагу ЗМІ, а не влади. Щоб влада реагувала на проблему потрібно спілкуватися з владою, безспосередньо вести діалог. Потрапляла у затори останнім часом через ці акції, це мені не подобається.

В’ячеслав Ігорович каже, що не варто таким чином привертати увагу до якихось проблем.

- До таких акцій ставлюся негативно, бо це не ефективно. На мою думку це робити не потрібно, бо ми європейська держава. Ці блокування доріг показують нашу культуру.

23-річна Ірина вважає, що перекриття доріг може привести до непередбачуваних ситуацій.

- Я вважаю, що це неправильно, щоб привернути увагу місцевої влади і взагалі потрібно обирати офіційні шляхи, подавати відповідні скарги, заяви, а не перекривати дорогу.  Перекриття доріг порушує розпорядок дня звичайних людей і невідомо, що може трапитись поки хтось стоїть у заторі. Може хтось поспішає кудись по важливих справах. А виходить так, що адресуючи якесь послання владі, протестувальники заважають іншим.

28-річний Ігор каже, що цей вид акцій безневинний і лише так можна звернути увагу на певну проблему.

- Завдяки таким акціям я дізнаюсь про проблеми, які важливі у нашому місті. Люди просто хочуть, щоб їх почули. Потрібно говорити про те, що нас турбує, поширювати інформацію, тоді й отримаємо допомогу.Ставлюся до цього адекватно і нормально, бо людям уже набрид цей хаос у нашій країні. Я «за» завжди».

Яке ваше ставлення до такого способу привернення уваги влади пишіть у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • ghr

    Щоб повернути або затормозити машину, треба руль крутити або тиснути на тормоз, а не лапати за колеса! А наші протестувальники вперто за колеса чіпляються. Яке відношення проста людина, що попала в пробку на дорозі через той протест, має до будівництва тих котелень?
  • Alis

    На кінець сьогодні до людей дойшло! Шо треба не на дорогах двіжувати, а в Надала під вікнами. Нехай відчує незручності через створені ним необдумані вчинки.
  • ната

    правильна акція!!! підтримую!!!
  • Ira

    Дивні ці акції, так як учасники лише один аргумент наводять і починають всіх незгідних обзивати. За ті дні, що були "акційними" -закінчилися нічим, але налаштували проти себе значну кількість інших жителів міста. Це виходить побічна дія чи якось так. І протестувати біля дому дуже зручно, а от зробити незручності не простим жителям міста, а людям прямо дотичним до котелень нема кому, бо так дуже не зручно і є ймовірність що "по шапці надають".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:00 На Тернопільщині прощаються із захисником Михайлом Хоминим 12:15 На корупції затримали військовослужбовця Тернопільського військкомату 12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up